Fashion, Fashion tips, Personal

Choosing the right outfit: get ready with me without stress!

Dress: Forever21 – Shoes: Gadea – Clutch: I Am – Earrings: Primark – Watch: Michael Kors – Bracelet: Forever 21

 

When we try to pick out the perfect outfit for a romantic dinner, a picknick with the girlfriends, a baby shower… we mostly don’t know what we have to wear. I think I can’t remember how many times I already said: ‘I have nothing to wear!’, after trying on so many outfits. So we try ten (or even more) outfits in all kind of combinations and it takes hours until we’re kind of happy with the result. Putting those clothes on and off again requires a lot of energy and we make the clothes unnecessary dirty (think about deodorant, make-up, self tanner…). So here’s a little tip which will make the choosing-the-perfect-outfit-process way more easier. What do you need? Enough space to put all the pieces together, the bed cover is just perfect. 

First you need to think about the occasion: do you need to be dressed up or more casual? Do you want to wear trousers or a dress? You pick out the clothes you want to wear. For example: you need to go to a baby shower: very traditional and girly. You want to wear a dress but no miniskirt with a flashy colour. So you can select the pieces that are suitable (you will see that your closet already shrinks a lot). Once the perfect piece(s) found, put it (or them) on your bed and go to step two. 

 


NED: Wanneer we de perfecte outfit moeten uitkiezen voor een romantisch dinertje, een picknick met de vriendinnen, een baby shower… weten we meestal niet onmiddellijk wat we kunnen dragen. Ik denk dat ik me zelfs niet kan herinneren hoeveel keer ik al heb gezegd: ‘ik heb niks om te dragen!’, na zoveel keer te hebben veranderd van outfit. Dus we proberen tien (of zelfs meerdere) outfits in alle soorten combinaties, en het duurt uren totdat we min of meer tevreden zijn met het resultaat. Al die kleren aan- en uit doen vraagt echt veel energie en we maken ze op die manier onnodig vuil (denk aan deodorant, make-up, zelfbruiner…). Dus hier een kleine tip wat het wat-zal-ik-nu-dragen-proces veel makkelijker zal maken. Wat heb je nodig? Genoeg ruimte waar je al je (kleding)stukken samen kan brengen, de bedsprei is hier ideaal voor.

Eerst dien je na te denken over de gelegenheid: moet je deftig gekleed gaan of toch meer casual? Wil je een broek dragen of liever een kleedje? Je kiest eerst de kleren uit die je wil dragen. Bijvoorbeeld: je moet naar een baby shower gaan: zeer traditioneel en vooral ‘girly’. Je wilt uiteindelijk een kleedje dragen maar geen minirok in een flashy kleur. Dus je kan direct al de stukken selecteren die geschikt zijn (je zal zien dat je kledingkast onmiddellijk al veel krimpt). Eens je het perfecte ensemble hebt gevonden, leg je ze neer op je bed en je gaat naar stap twee.

What kind of shoes do you want to wear? Heels or flats? Sandals or pumps? Sneakers or slip on shoes? Then, third step. The bag – purse – clutch – backpack. Put all items on your bed to keep the overview. 


NED: Welk soort schoenen wil je dragen? Met hakken of platte? Sandalen of pumps? Sneakers of slip-ons? Dan, de derde stap. De tas – handtas – clutch – rugzak. Leg alle gekozen items op je bed om het overzicht te bewaren.

Perfume: Miss Dior, Dior

Step 4: earrings or not? You can automatically connect this to step five: do you want to wear a watch and/or bracelets? What does my dress ask for accessories? When you got through this process: congrats, you put your outfit together! Not sure if it’s good? Try it on and look in the mirror! Finish with your favorite perfume and you’re ready to go, enjoy!

Tip: Paint your nails the evening before the event when f.e. you’re watching tv so your nails can dry slowly!NED: Stap 4: Oorringen of niet? Je kan deze automatisch verbinden met stap vijf: wil je een horloge dragen en/of armbanden? Vraagt je kleedje om accessoires? Wanneer je doorheen dat proces bent geraakt: proficiat, je hebt een outfit samengesteld! Niet zeker of het wel oké is? Pas het en kijk in de spiegel! Eindig met het opdoen van je favoriete parfum en je bent klaar om te vertrekken, enjoy!

Tip: Lak je nagels de avond voor het event, wanneer je bijvoorbeeld tv-kijkt, zodat je nagels goed kunnen drogen!

Nail polish: Catrice (Sky and Seine) – Essie (Romper Room) – Only You (Love Me Tender)

I hope you enjoyed reading this post!
Sarah x