Citytrip, New York, Travel, USA, Wanderlust

You’ve Got The Love (NYC part 2)

I know I’m still a little behind on my blogposts, but I’m trying to catch up. Et voilà, here’s the second part of my Big Apple album. We weren’t very lucky with the weather, it was hot but it rained quite a bit. The good thing about rain? It eventually stops. We were visiting the Brooklyn Bridge as the sky cleared up and witnessed a stunning sunset. I think walking the bridge from Manhattan to Brooklyn is a must when you are visiting New York. The perfect stroll when the sun is going down. You can also rent a bike close to the bridge, but I think walking is more romantic.NED: Ik loop een beetje achter met enkele blogposts, maar ik probeer wat werk in te halen! Et voilà, hier mijn tweede deel van mijn trip naar de Big Apple. Zoals jullie al weten, hadden we niet echt geluk met het weer, maar toen we richting Brooklyn Bridge liepen, kregen we een prachtige zonsondergang. Op de Bridge lopen van Manhattan naar Brooklyn is volgens mij de perfecte avondwandeling, zeker wanneer de zon net aan het zakken is. Je kan niet ver van de brug ook een fiets huren, maar ik vind er wandelen romantischer.

 

 

Once we were in Brooklyn, we took the subway back to Manhattan. Once there we had dinner in Little Italy, we ordered delicious pasta and ate at a little table outside.

 

NED: Eens aangekomen in Brooklyn, namen we de metro terug richting Manhattan. Daar aten we in Little Italy, waar we op een terrasje voor een heerlijke pasta kozen.


Another thing I like about this city? Restaurants everywhere. Near our hotel we went to a fancy place called Treehaus. They serve great buffets for breakfast, lunch and dinner. I really loved having a smoothie from time to time to reload my batteries after a long day of exploring.

 

NED: Wat ik zo leuk vind aan deze stad is de enorme keuze aan restaurants en andere eetplaatsen. In de buurt van ons hotel was er zo’n leuk plekje, Treehaus, waar ze ontbijt, lunch en avondmaal serveren in buffetvorm. Ik dronk er af en toe ook graag een smoothie om mijn batterijen op te laden tussen het wandelen door.We also visited the financial district and spent some time in Wall Street. I really wanted to see the famous ‘Wall Street Bull‘, but taking a picture with the Bull was harder than I thought. As you can see in the second picture, EVERYONE wants to take a picture with it. People were almost fighting, crazy.


NED:
We bezochten ook het financiële hart van New York, beter gekend als Wall Street. Ik wilde ook het befaamde standbeeld ‘Wall Street Bull‘ zien, maar er een foto van nemen was andere koek, zoals je kan zien op de rechtse foto. 


A more serene place is the WTC Memorial. We visited both the 9/11 Memorial & the 9/11 Museum. Out of respect, I didn’t take many pictures inside the museum and I don’t really feel comfortable publishing them online. I’m a strong girl and never cried in public before, but after reading some of the last messages the 9/11 passengers wrote to to their friends and families… We obviously visited One World Trade Center. This tower was build on the site where the Twin Towers stood until 9/11. The observatory deck only opened to the public a month ago, so this visit wasn’t included in the New York Pass yet. Remember you will have to wait a couple of hours after buying your entrance tickets before actually entering. The view is really awesome but unlike on Top of the Rock and the Empire State Building, you are always standing behind glass.

 
 
NED: Een meer serene plaats is het WTC Memorial waar we de 9/11-gedenkplaatsen en het 9/11-museum bezochten. Uit respect heb ik weinig foto’s genomen in het museum en ik voel me er ook niet makkelijk bij om deze online te posten. Ik ben niet iemand die snel begint te wenen in publiek, maar na de laatste berichten te lezen van enkele inzittenden van de vliegtuigen, liepen de tranen voluit over mijn wangen. Op een andere dag, wanneer de lucht helderder was, bezochten we de nieuwe toren, het One World Trade Center. Dit was (nog) niet inclusief de New York Pass omdat de toren nog maar een maand geleden opende voor het publiek. Als je deze toch wilt bezoeken, is het goed om weten dat je eerst je tickets moet kopen en pas enkele uren later de toren in mag. Het uitzicht is er waanzinnig, maar doordat je achter glas staat, vond ik het iets minder spectaculair dan Rockefeller Center of the Empire State Building, waar je wel de mogelijkheid hebt om buiten te staan.

 

 

 

 

 


 


 

I never ate a savory pancake before because I thought it wouldn’t be as good as a sweet one. But boy was I wrong. We had a quick lunch at Vive La Crêpe near Central Park and it was the best!

 

NED: Ik had nog nooit een hartige pannenkoek gegeten, omdat ik dacht dat zoiets niet op kon tegen een zoete. Boy, wat was ik verkeerd. We aten er bij Vive la Crêpe (wat in de buurt ligt van Central Park) en het was verrukkelijk!

 

 

 

  

Some of you probably remember I really love Sex And The City. A visit to Carrie’s block was a must for me. The appartment Carrie lives in, is actually located in Perry Street. Not that far from the appartment we found Magnolia Bakery, and I couldn’t resist their cupcakes. My boyfriend knows how much I love the series, and as a surprise he walked me to the place where the opening scene from the 2nd SATC movie was shot. It’s the street where Big waited for Carrie when they were about to visit the luxury appartment. If you’re a true fan like me, you probably recognize this place :).

 
 
NED: Mensen die me kennen (en zoals je al wel op deze blog zult gemerkt hebben), weten dat ik een enorme fan van Sex and the City ben, dus een bezoekje aan Perry Street, waar ze de buitenshots maakten van Carrie’s appartement, was wel een must voor mij. Niet ver daarvan was Magnolia Bakery, waar ik niet kon weerstaan aan de cupcakes. Mijn vriend weet hoezeer ik van deze serie hou, en loodste me naar de plaats waar ze de openingsscène tussen Carrie & Big filmden in de tweede film. Kenners zullen deze plaats vast herkennen. 🙂
 


 

It becomes a little tradition to celebrate my boyfriends birthday and our anniversary abroad. Last year we celebrated our first anniversary in Milan, and now we had our second one in New York. On my boy’s birthday I took him out to dinner and we ate sushi, mmm… Stay tuned for part 3!NED: Het wordt ondertussen wat een traditie om mijn vriend zijn verjaardag en ook onze ‘anniversary‘ in het buitenland te vieren. Vorig jaar vierden we dit nog in Milaan, ons tweede jaar samen vierden we dus in NYC. Op zijn verjaardag nam ik hem mee uit eten en kozen we voor sushi, mmm… Zo, dit was het dan alweer. Stay tuned voor deel 3! 
 
 
 
Sarah x