New Zealand, Travel, Wanderlust

Wonderful New Zealand: North Island

New Zealand, part I. I’m so happy I can share my pictures with you. Not only because New Zealand is such a beautiful country, but also because some weirdo stole my camera a few days ago. Thank God, it eventually made its way back to me. Being a city girl, I didn’t really know if I would enjoy travelling New Zealand for longer than a week or two. Apparently sheep outnumber people six to one. But I have to admit I immediately fell in love with the country. The nature is so incredible and breathtaking.

We started our trip in the North Island. In Wellington we rented a rather small car and started exploring, We quickly learned the country is spectacular, but challenging, to drive through. Maybe a bigger and more powerful car would have been a better choice, haha :). New Zealand is known as a walker’s paradise, we did some of the most popular walks ourselves and I can’t count the times I cursed the steep mountain tracks and hills. But in the end I also was damn proud I made it the top. A highlight of our trip was the famous Alpine Crossing, it takes most walkers 8 (!!) hours to complete the track. You walk close to Mount Ngauruhoe, an active volcano also known as Mount Doom in Lord of the Rings. That walk offers the most spectacular views, and in the end every single step was totally worth it.

We also visited quite a few places with geothermal activity, such as Rotorua. A quick swim in a natural hot spring can be extra relaxing after a long day of hiking. A visit to Hobbiton, where many scenes for the Lord of the Rings movies were shot, was a nice change. We also camped quite a few times. Sometimes it was wet, and cold. But you get beautiful sunsets like the one in the pictures in return.


 

NED: Nieuw-Zeeland: deel 1. Ik ben zo blij dat ik deze foto’s nog kan delen met jullie, niet alleen omdat NZ een prachtig land is, maar ook omdat één of andere weirdo mijn fotocamera enkele dagen geleden had gestolen. Thank God, de camera is uiteindelijk opnieuw tot bij mij geraakt. Als een citygirl wist ik niet of ik een land als Nieuw-Zeeland wel aangenaam zou vinden om langer dan twee weken te ontdekken. Maar ik moet toegeven dat ik onmiddellijk verliefd werd op het land. De natuur is zo onwaarschijnlijk mooi en adembenemend! Leuk weetje, blijkbaar leven er zes maal meer schapen dan mensen.

We begonnen onze trip op het noordelijke eiland. In Wellington huurden we een eerder kleine auto en begonnen het eiland onmiddellijk te verkennen. We beseften al snel dat het land spectaculair is, maar ook een uitdaging om met de wagen te trotseren. Misschien had een grotere en krachtigere wagen toch een beter keuze geweest, haha :). NZ is bekend als een paradijs voor wandelaars en zelf maakten we ook enkele populaire wandelingen. Ik kan de keren dat ik de enorm steile bergpaden vervloekt heb helaas niet meer op één hand tellen, maar toch ben ik enorm fier om steeds de top bereikt te hebben. Een hoogtepunt was de bekende Alpine Crossing, waar de meeste wandelaars 8 (!) uur over doen om de wandeling te voltooien. Je wandelt er dicht tegen Mount Ngauruhoe, een actieve vulkaan die ook gekend is als Mount Doom in Lord of the Rings. Die wandeling biedt je fantastische uitzichten en uiteindelijk was iedere stap het dan ook meer dan waard.

We bezochten ook enkele geothermische gebieden zoals Rotorua. Baden in een natuurlijke hot spring was extra genieten na een lange dag wandelen. Een bezoekje aan Hobbiton waar verschillende Lord of the Rings-scènes zijn opgenomen was een leuke afwisseling. Meestal kampeerden we. Koude en natte nachten waren geen uitzondering, maar als we een beetje geluk hadden, kregen we een prachtige zonsondergang (zoals je kan zien op de foto’s) cadeau.

 

940846_444795092389643_2792707002636513001_n

IMG_8313

IMG_8348

IMG_8304
IMG_8351

IMG_8230

IMG_8278

IMG_8364
IMG_8369

IMG_8321

IMG_8488img_8804

 

IMG_8485

 

img_8567

IMG_8677

IMG_8634 IMG_8684

IMG_8627
IMG_8693

IMG_8005 IMG_8702

IMG_8741

IMG_8760 IMG_8771 IMG_8839 IMG_8848 IMG_8872

IMG_8894 IMG_8884

 

Sarah x