Australia, Food, Hotspots, Inspiration

FOOD HOTSPOTS: Honey Badger Dessert Cafe (Tasmania)

One of the best things about travelling is the food. In my opinion trying local food is one of the best ways to experience other cultures. Sometimes bad or way too spicy, but most of the time delicious, and always exciting. That’s one of the reasons I thought it would be fun to start a new series on the blog: my favorite food hotspots around the world. Unfortunately I don’t have enough dollars, rupees or yen to check out every fancy restaurant we come across, but sometimes (when we’re tired of eating budget food and homemade pasta) we just can’t stop ourselves and go for a nice bite in a trendy place.

So let’s start this new series with a sweet recommendation: the Honey Badger Dessert Cafe in Hobart, Tasmania. As the name suggests it’s a place where you can only eat dessert. And the desserts we tried were simply fantastic. I often wonder why so few restaurants focus on dessert, because for me it’s always the best part of the meal. I usually pick something Italian, or with chocolate, how about you?


 

NED: Eén van de leukste dingen aan reizen is het eten. Volgens mij is het uitproberen van lokale gerechtjes één van de beste manieren om een andere cultuur te ontdekken. Af en toe is het een slechte ervaring of is het eten veel te pikant, maar meestal word je toch aangenaam verrast. Daarom dacht ik dat het wel leuk zou zijn om een nieuwe reeks te beginnen op de blog: mijn favoriete eetadresjes in de wereld. Helaas heb ik niet genoeg dollars, roepies of yens om ieder fancy restaurant dat op onze weg ligt uit te proberen, maar soms (wanneer we het echt beu zijn om budget food of homemade pasta te eten) laten we ons eens volledig gaan tijdens een lekkere hap in een trendy plek.

Dus, laten we deze reeks starten met een zoete aanbeveling: the Honey Badger Dessert Cafe in Hobart, Tasmanië. Zoals de naam al doet vermoeden is het een plaats waar je enkel desserts kan eten. De desserts die we zelf uitprobeerden waren gewoonweg fantastisch. Ik vraag me ook dikwijls af waarom zo weinig restaurants focussen op enkel desserts, wat voor mij dan ook het beste deel van de maaltijd vormt. Meestal kies ik voor iets Italiaans of met chocolade. Wat zijn jullie favoriete keuzes?

 

Honey Badger Dessert Cafe, 7, Salamanca Squara, Hobart (Australia)

 

Sarah x