New Zealand, Travel, Wanderlust

Wonderful New Zealand (South Island)

I don’t think I have ever uploaded more pictures in one go. At the same time, I feel every single pic is worth sharing. The South Island was even more incredible than the North Island in my opinion. Why? Mainly because of the beautiful, pure and open landscapes. Highlights of our trip were Mount Cook, New Zealand’s highest mountain, and the Milford Sound, one of the most famous fiords in the world. Unfortunately it’s also one of the wettest places on earth. You have to be very lucky or very patient if you are looking for the ‘perfect picture’. We waited over five hours for the sky to clear a little bit, it was so worth it.

We also enjoyed watching the incredible wildlife. We saw hundreds of sea lions and even some penguins. In Dunedin we climbed the world’s steepest street, Baldwin street. Dunedin is also pretty much the furthest city in the world from Belgium. From now on, we are on our way home I guess, hah! 🙂

By the time you read this, we will be in another country already. As we drove to the airport, we realised we will probably never visit New Zealand again. It’s just so far, and we pretty much saw everything we hoped to see. New Zealand really is a natural beauty. I will absolutely miss the silence and peace, the scenic routes,the breathtaking views and even the sheep. But at least I have some pictures to take a look at every now and then. Take a look with me.

 


NED: Ik denk dat ik nog nooit zoveel foto’s in één keer heb gepubliceerd, maar iedere foto vind ik persoonlijk 100% waard om te delen. Ik vond het zuidelijke eiland uiteindelijk nog spectaculairder dan het noordelijke. De prachtige en open landschappen zijn zo onwerkelijk en puur. Enkele hoogtepunten waren ongetwijfeld Mount Cook, de hoogste berg in Nieuw-Zeeland en Milford Sound, een van de bekendste fjorden ter wereld. Helaas is deze laatste ook een van de natste plaatsen ter wereld. Je moet al enorm veel geluk (of geduld) hebben om er een mooie foto te kunnen nemen. Wij hebben in totaal vijf uur gewacht tot wanneer de hemel een beetje opentrok en we er toch nog in slaagden om Milford Sound goed op beeld te kunnen vastleggen.

We hebben ook heel wat dieren gespot: wel honderden zeeleeuwen die aan het zwemmen of rusten waren en zelfs enkele pinguïns, wat toch wel surreëel aanvoelde. In Dunedin beklommen we (zo kan je het gerust noemen) de steilste straat ter wereld, Baldwin Street. Vanuit België is Dunedin tevens de verste stad ter wereld, dus vanaf nu gaan we steeds meer huiswaarts toe, hah. 🙂

Wanneer je deze post leest, zijn we ondertussen al in een ander land. Toen we naar de luchthaven reden, beseften we dat – omwille van de afstand – we Nieuw-Zeeland waarschijnlijk nooit meer zullen bezoeken. We hebben alles gezien wat we wilden zien en dat is een hele mooie gedachte om het avontuur in dit land af te sluiten. Je kan NZ zonder twijfel een natuurlijke schoonheid noemen. Wat zal ik de stilte en rust, de prachtige landschappen, gezonde lucht en zelfs de schapen missen. Gelukkig heb ik enkele mooie foto’s ter herinnerig. Neem even mee een kijkje.

 

IMG_9663

 

 

IMG_9843

IMG_9522

IMG_9373img_0056

IMG_8933

IMG_0039img_0076

IMG_9225

IMG_8963

IMG_9344

IMG_9391 IMG_9409 IMG_9459

 

 

 

 

 

IMG_9535

IMG_9015 IMG_9541

IMG_9524

IMG_9140

IMG_8951
IMG_9554

IMG_9051
IMG_9611

IMG_0065

 

IMG_8931 IMG_9705

IMG_9583
IMG_9734

IMG_9694IMG_9753 IMG_9761

IMG_9287 IMG_9762 IMG_9769 IMG_9775

IMG_9329

foto (1)

IMG_9894 IMG_9871
IMG_9916 IMG_9968

Sarah x