India, Travel, Wanderlust

Namaste, India

Hi guys! Today I present you the first part of my India photo diary. We started our trip in Goa, the beach part of India. It was quite cheap to fly there from New Zealand, but it took a long time and like 5 stops in New Zealand, Australia, Indonesia and Malaysia. The airline also managed to lose our bags, so it was quite a trip. In Goa we spent the first few days recovering in the hotel. No wonder we really wanted to relax a bit, right?

 

NED: Vandaag deel ik graag het eerste deel van mijn ‘fotodagboek’ van India met jullie. We begonnen onze reis in Goa, vooral gekend voor de stranden. Het was redelijk goedkoop om van Nieuw-Zeeland naar India te vliegen. We moesten echter wel vijf verschillende vluchten nemen, een onderneming die we achteraf gezien niet meteen zouden aanraden. We moesten overstappen in Nieuw-Zeeland zelf, in Australië, in Indonesië en uiteindelijk ook nog eens in Maleisië. Eén luchtvaartmaatschappij slaagde er bovendien in om onze bagage kwijt te spelen, dus het was een helse trip. In Goa brachten we onze eerste dagen dan ook voornamelijk door in een, naar Indische normen, beter hotel. We besloten goed uit te rusten en genoten van het mooie weer en lekkere eten.

 

12772017_456545951214557_4897822122620058627_o

 

After Goa, we took a flight to Mumbai. Mumbai is India’s largest city but extremely poor. Over 10 million people live in the local slums. When we arrived it was quite late already and we were very hungry. We decided to go for a quick bite in a local ‘restaurant’ next to our ‘hotel’. Not the best idea. I was still wearing the shorts I bought in Goa and all the men in the streets were staring all the time. And not in a way a woman wants to be looked at. To be honest, it was really scary. We quickly took our dinner with us to the room. I never wore bare legs in India again.

The next morning we signed up for a guided walk to Dharavi, one of the biggest slums in the world. We usually prefer to explore cities on our own, but visiting the Dharavi slum without a guide isn’t really an option if you want to stay safe. During the tour we saw things we didn’t really want to see. Mumbai really is as dirty and confronting as people say. I am glad our stay was rather short.

 

NED: Na Goa namen we een vlucht naar Mumbai. Mumbai is de grootste stad in India maar tevens extreem arm. Meer dan 10 miljoen mensen leven in de lokale sloppenwijken, meestal in mensonwaardige omstandigheden. Wanneer we aankwamen was het al laat in de avond en we hadden enorm veel honger. We besloten een snelle hap te eten in het ‘restaurant’ tegenover ons ‘hotel’. Niet het beste idee ooit, bij nader inzien. Ik droeg nog steeds een short (gekocht in Goa) en had erg veel bekijk op straat. En niet op een manier waarop een vrouw graag wil worden bekeken. Om eerlijk te zijn, het voelde enorm eng aan. We namen ons avondeten dan maar snel mee naar onze kamer. Sindsdien heb ik nooit meer met blote benen in India rondgelopen.

De volgende dag schreven we ons in voor een tour naar Dharavi, een van de grootste sloppenwijken ter wereld. Normaal verkennen we steden liever alleen, maar een sloppenwijk zoals deze op je eentje bezoeken is af te raden, zowel uit praktische als veiligheidsoverwegingen. Tijdens de tour zagen we dingen die we liever niet zouden willen zien, maar je kan je ogen niet sluiten voor de realiteit. De Dahravi sloppenwijk telt bijna één miljoen inwoners. Eén miljoen mensen zonder een echt dak boven hun hoofd, zonder toegang tot basisvoorzieningen zoals een toilet. En nog erger, één miljoen mensen zonder veel hoop dat het ooit beter zal worden. Mumbai was zeer confronterend, Het ‘echte’ India, zeggen sommigen.

IMG_0274

IMG_0173IMG_0186 IMG_0196 IMG_0227 IMG_0273

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Our next stop was Varanasi, a city on the banks of the Ganges River and the spiritual capital of Hinduism in India. We were lucky to arrive during a very important religious festival. I have to admit I forgot the name of the festival, but it was quite an experience. Amazing, overwhelming and scary at the same time. One day we took a boat at 5.45 AM to see hundreds of Hindus bathing in the Ganges, their sacred river. Varanasi is also known for its ritual cremations of the dead, in public. You normally don’t want to see (and smell) corpses burning, but these cremations are so ritual you can’t stop yourself from watching. In Varanasi there is always something to see, or smell at least.

 

NED: Onze volgende stop was Varanasi, een stad gelegen aan de oever van de Gangesrivier en ook de spirituele hoofdstad van het Hindoeïsme in India. We hadden het geluk te arriveren tijdens een belangrijk religieus festival. Ik moet toegeven dat ik de naam van het festival vergeten ben, maar het was een onvergetelijke ervaring. Onvergetelijk, overweldigend en beangstigend tegelijkertijd. Op de tweede dag namen we om 5u45 in de ochtend een boot om honderden hindoes te zien baden in de Ganges, hun heilige rivier. Varanasi is ook bekend voor de openbare crematies van de doden. Normaal wil je echt geen lijken ruiken of zien verbrand worden, maar deze crematies vormen zo’n ritueel dat je er wel moet naar kijken. In Varanasi is er altijd wel iets te zien, of alleszins te ruiken.

 

IMG_0306 IMG_0310

IMG_0516

IMG_0342

IMG_0311 IMG_0334 IMG_0347

IMG_0379 IMG_0354 IMG_0360IMG_0384 IMG_0375

IMG_0386
IMG_0427 IMG_0436

IMG_0493

 

After Varanasi we took our first night train. Twelve hours on a train in India sounds like quite an adventure, right? It was an adventure, but in the end way better than expected. We arrived in Agra early in the morning. Agra is famous for the Taj Mahal, pretty much the main reason I wanted to visit India. It must be said: the Taj really is breathtaking. It’s so damn beautiful I even want to dedicate a seperate blogpost to it. Other attractions are the Agra Fort and the Baby Taj Mahal. Both are very beautiful too and a must to visit if you ever go to Agra.

 

NED: Na ons bezoek aan Varanasi namen we onze eerste nachttrein. Twaalf uur op een trein zitten in India klinkt waarschijnlijk als een groot avontuur, en dat was het ook. Toch verliep de treinrit veel beter dan verwacht. We arriveerden in Agra vroeg in de ochtend. Agra is vooral bekend voor de Taj Mahal. De Taj, een van de zeven moderne wereldwonderen, is vrijwel de belangrijkste reden waarom ik graag eens naar India wilde. Het moet gezegd worden: de Taj is inderdaad adembenemend. Zo mooi dat ik er zelfs een aparte blogpost wil aan toewijden. Andere bezienswaardigheden in Agra zijn het Agra Fort en de Baby Taj Mahal. Beide zijn heel mooi en zeker een bezoek waard indien je ooit naar deze stad reist.

 

IMG_0806

IMG_0797

IMG_0596

IMG_0756

IMG_0861

IMG_0853

IMG_0739

IMG_0828

IMG_0835

IMG_0773

 

 

Stay tuned for more posts about India that are coming up!

Sarah x