India, Travel, Wanderlust

A Visit To The Taj Mahal

In my previous post about India (read it here) I told you I wanted to dedicate a seperate post to the beauty of the Taj Mahal, and here it is. The Taj is considered one of the most amazing symbols of love in the world, but it is actually a mausoleum built in the 17th century. The emperor promised his wife on her deathbed a beautiful place to house her tomb. His wife died giving birth to their 14th (!) child. It took 20000 people over 17 years to build.

I was looking forward to visiting the Taj since the day I arrived in India. We had everything planned. Sunrise is considered the best time to go so we booked a guesthouse close to it and went to bed early. But you can’t plan everything, can you? I suddenly got sick. A mixture of a classic “Delhi Belly” and the flu, something you don’t really want to experience yourself. In the middle of the night I even told my boyfriend he’d probably have to go without me. Going the next day wasn’t an option either because the Taj is closed on Friday and we had already booked our next train. At 5.20 A.M., my alarm clock started ringing and I really had to put myself together to get dressed. With a big supply of tissues in our bag we drove to the Taj Mahal at 5.45 A.M. We got there at 6 A.M. and noticed there was a big waiting line already. Visiting hours are “from sunrise to sunset”, pretty weird if you ask me. There were also quite a few security checks. You should know there are so many security checks in India. Safety first, right? After queuing and waiting over an hour, we could finally enter around 7 A.M.

When you see the Taj Mahal for the first time, through the gate (see picture below), it feels like you’re entering heaven. It’s just SO breathtaking. Pictures can’t really capture it’s beauty. I didn’t even notice some of the minarets were under scaffold until my boyfriend told me so. If you ever have the chance to visit India, make sure you don’t skip the Taj Mahal. It’s one of the New Seven Wonders of the World for a reason.

Foreigners have to pay 10 EUR to enter.

 


 

NED: In mijn vorige post over India (herlees het hier) vertelde ik al dat ik een aparte post over de Taj Mahal ging schrijven, and here it is! De Taj wordt beschouwd als een van de indrukwekkendste liefdessymbolen ter wereld. In feite is het een mausoleum, gebouwd in de 17de eeuw. De toenmalige keizer beloofde aan zijn vrouw op haar sterfbed een prachtig gebouw waar haar graf zou in komen te staan. Ze stierf tijdens de bevalling van haar 14de (!) kind. Meer dan 20000 mensen zouden er gedurende 17 jaar aan werken.

Ik keek er al naar uit om de Taj Mahal te bezoeken sinds onze eerste dag in India. Ons bezoek was dan ook mooi gepland. Zonsopgang wordt beschouwd als het beste moment om naar het monument te gaan dus boekten we een gastenverblijf er niet zo ver vandaan en gingen we op tijd slapen. Maar in het leven kan je dus niet alles plannen. Die nacht werd ik heel ziek; een mix van de typische “Delhi Belly” en de griep, een combinatie die ik niemand toewens. In het midden van de nacht was ik er nog van overtuigd dat mijn vriend zonder mij zou moeten gaan. Ons bezoek uitstellen was geen optie want op vrijdag is de Taj Mahal gesloten. Bovendien hadden we onze volgende trein al geboekt. Om 5u20 ging de wekker af en ik moest echt moeite doen om me aan te kleden. Met een grote voorraad zakdoeken in de rugzak reden we om 5u45 toch richting Taj Mahal. We kwamen aan om 6 uur ‘s ochtends en zagen al snel de lange wachtrij. De openingsuren zijn van ‘zonsopgang tot zonsondergang’ (voor mij mocht het een ‘iets’ specifiekere omschrijving zijn). Er zijn ook enkele security checks, met lange wachtrijen als gevolg. In India zijn er heel veel security checks, wat misschien wel een goede zaak is. Na in totaal een uur te hebben aangeschoven, konden we rond 7 uur de Taj gaan bewonderen.

Wanneer je de Taj Mahal voor de eerste keer ziet doorheen de poort (zie foto), voelt het alsof je de hemel binnenstapt. Het is zó onwerkelijk mooi. Foto’s kunnen de schoonheid ervan niet volledig weergeven. Ik had zelfs de stellingen rond enkele minaretten niet eens opgemerkt, totdat mijn vriend er een opmerking over maakte. Indien je ooit een reis naar India maakt, skip een bezoek aan de Taj Mahal dan zeker en vast niet.

Buitenlanders moeten 10 euro betalen voor een bezoek.

 

IMG_0719

 

 

IMG_0648IMG_0540

 

 

 

IMG_0692

IMG_0671

 

IMG_0646

 

Would you ever visit the Taj Mahal?

Sarah x