India, Travel, Wanderlust

India: Pink, Gold & Blue

Today I’d like to share the second part of my India photo diary. After exploring Goa, Mumbai, Varanasi and Agra it was time for stops in Jaipur, Udaipur, Jodhpur and New Delhi. Enjoy!

NED: Vandaag toon ik jullie graag het tweede deel van mijn foto’s uit India. In het eerste deel van onze reis door India hielden we halt in Goa, Mumbai, Varanasi en Agra. Daarna was het tijd voor stops in Jaipur, Udaipur, Jodhpur en New Delhi. Enjoy!


 

JAIPUR – Orange is the new pink.

Jaipur is known as the Pink City. Pink has always been my favorite color, so I really wanted to go there (Sarah In Wonderland!). Unfortunately, the city wasn’t very pink at all. Most houses were actually orange or could use some paint. Jaipur has some beautiful old palaces and temples though, have a look.

 

NED: Jaipur is gekend als ‘de Roze Stad’. Roze is altijd mijn favoriete kleurtje geweest, dus ik keek er echt naar uit om een bezoek te brengen aan deze stad (Sarah In Wonderland!). Helaas waren er niet veel roze huizen te zien. Bijna alle huizen waren eigenlijk oranje of konden een nieuw laagje verf gebruiken. Toch zijn er in Jaipur enkele mooie, oude paleizen en tempels. Neem een kijkje.

 

IMG_0925

IMG_0909

IMG_0963

IMG_0933 IMG_0985

IMG_1094

IMG_1126

IMG_1150

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UDAIPUR – Shaken, not stirred.

The iconic James Bond movie Octopussy (1983) was filmed in Udaipur for a good reason. The Lake Palace, built in 1743 on a small island as a summer resort for the king, has been voted as the most romantic hotel in India. The City Palace is even more beautiful, especially at night. Both palaces play an important role in the Octopussy movie and a few of the local restaurants show the movie every night. It was fun to explore the city during the day and seeing Roger More drinking his martini in the same setting at night. It was interesting to see the city has hardly changed. Not sure if that’s good or bad…

 

NED: De bekende James Bond-film ‘Octopussy’ (1983) werd gefilmd in Udaipur. The Lake Palace, in 1743 gebouwd op een klein eiland als buitenverblijf voor de koning, werd al meermaals verkozen tot het meest romantische hotel in India. Het City Palace is zelfs nog mooier, vooral ‘s avonds. Beide paleizen spelen een belangrijke rol in ‘Octopussy’ en enkele lokale restaurants spelen de film dagelijks op groot scherm. Het was leuk om overdag door de straatjes van Udaipur te kuieren en ‘s avonds Roger Moore in dezelfde setting zijn martini te zien drinken. Heel interessant ook om te zien dat de stad in dertig jaar nauwelijks veranderd is, alhoewel ik niet weet of dat eigenlijk goed of slecht is…

 

IMG_1196

IMG_1299

IMG_1321
IMG_1159 IMG_1169 IMG_1194 IMG_1215
IMG_1253

IMG_1235

 

 

 

JODHPUR – Also known as the Blue City.

The main attraction in Jodhpur is the Mehrangarh Fort, where you have a beautiful view over the city. In my opinion the fort was a bit too expensive for foreigners though. A big part of it was closed to the public and the museum was not really worth it. You also have to pay an extra fee if you want to take pictures. Of course we somehow lost our camera ticket halfway our visit. The guy at the counter recognized us but didn’t feel like helping, so we had to pay that fee twice. Very frustrating.

 

NED: De belangrijkste bezienswaardigheid in Jodhpur is het Mehrangarh Fort, waar je een prachtig zicht hebt over de ‘Blauwe Stad’. Naar mijn mening zijn de toegangsprijzen wel erg hoog voor buitenlanders. Een groot deel van het fort was gesloten voor het publiek en het museum vond ik maar ‘zo zo’. Je moet ook nog eens extra betalen indien je er foto’s wilt nemen. Uiteraard verloren we ergens halverwege ons bezoek ons ticketje voor het fototoestel. De man aan de ticketstand herkende ons, maar was niet echt geneigd om te helpen. We hebben die toeslag dus uiteindelijk twee keer moeten betalen, ENORM frustrerend.

 

IMG_1421

 

IMG_1409

IMG_1394

IMG_1397 IMG_1437

NEW DELHI – The capital city of India.

Our last stop in India was New Delhi. We visited the fort, the India Gate, the Gandhi memorial, a few mausoleums and pretty much every important temple. The Bangla Sahib was a Sikh temple. As a foreigner you have to wear a funny orange ‘cap’ if you want to enter. We also visited the beautiful Lotus Temple, which was built in the shape of a lotus flower (duh). The most amazing temple however was the Akshardham complex which was definitely the highlight of our 4 days in Delhi. Sadly, you are not allowed to take pictures.

 

NED: Onze laatste stop in India was New Delhi. We bezochten er het fort, de India Gate, een gedenkplaats voor Ghandi, enkele mausoleums en bijna iedere belangrijke tempel. De Bangla Sahib is een tempel voor Sikhs, waar je als buitenlander een oranje mutsje dient te dragen bij het betreden van de tempel. We bezochten ook de mooie Lotustempel, die gebouwd is in de vorm van een lotus (uiteraard). De mooiste tempel die we bezochten was het Akshardham-complex, sowieso een hoogtepunt van ons bezoek aan Delhi. Jammergenoeg mag je er geen foto’s nemen.

 

IMG_1470

IMG_1466 IMG_1504 IMG_1524 IMG_1550 IMG_1559 IMG_1574 8350_462862057249613_2360818986219422614_n

 


But keep in mind: If you have a look at my pictures, you’ll notice the palaces, forts and temples are really beautiful and well maintained. It’s important to keep in mind that these are the most touristic parts of the country for a reason. Unlike many other tourists, we didn’t just book one of the Golden Triangle tour packages. We took public transport, ate in local restaurants and slept in small guesthouses. We saw the ‘real’ India. The real India is dirty, very dirty. This country is not for everyone.


Sarah x