Malaysia, Travel, Wanderlust

Discover Malaysia (Part I)

To be honest I didn’t know much about Malaysia at all when we booked our flight to Kuala Lumpur. I heard about Kuala Lumpur, but that’s it to be honest. I quickly learned there are two regions (Penisular Malaysia and Borneo) which we both explored during our 4 week stay. Today I’d like to share my Penisular Malaysia photo album.

We arrived in Kuala Lumpur in the middle of the night. Kuala Lumpur (“KL” for the locals) is famous for its huge shopping malls and amazing skyline. The city is very clean, safe and modern. Getting around is cheap and easy so it’s fun to explore. After traveling through India and Nepal, it also felt incredibly good to buy our food in real supermarkets again. We also went shopping. Twice. No wait, three times. Or was it four times? The shopping malls are simply amazing. Some of the malls even had rollercoasters and ice skating rinks. After a few days in KL, I felt reborn.

We also visited Ipoh (great street art), Penang (the food capital of Malaysia) and the tea plantations in Cameron Highlands. To end our trip in style we took a boat to Langkawi, a nice but quite touristic holiday island. It was very hot during our stay, even the sea didn’t bring any coolness. One day we took the cable cart, the biggest attraction on the island, and bought our first padlock together. There’s absolutely no escape now. 😉


 

NED: Toen we onze vlucht naar Kuala Lumpur boekten, wist ik nog niet veel over Maleisië. Ik had wel al gehoord van Kuala Lumpur, maar daar stopte het ook. Ik leerde al snel dat er twee regio’s zijn: Penisular Maleisië en Borneo. Vandaag laat ik jullie graag mijn foto’s uit Penisular Maleisië zien.

Na een lange vlucht kwamen we in het midden van de nacht aan in Kuala Lumpur. De stad (kortweg “KL” voor de locals) is vooral bekend voor z’n enorme shoppingcentra en fantastische skyline. De stad is heel proper, veilig en ultramodern. Het openbaar vervoer in de stad is heel goed georganiseerd en zeer goedkoop, dus het was heel leuk om de stad te verkennen. Omdat we net uit India en Nepal kwamen, voelde het echt fantastisch om eten en andere producten eindelijk nog eens in echte supermarkten te kunnen kopen. We gingen ook shoppen. Twee keer. Of nee, was het drie of vier keer? De shoppingcentra zijn gewoonweg geweldig en in sommige zou je makkelijk een week kunnen rondlopen. Eén shoppingcenter had zelfs rollercoasters en een schaatsbaan. Na een paar dagen in KL voelde ik me echt herboren.

Na ons bezoek aan KL namen we de bus naar Ipoh (leuke streetart), Penang (bekend voor het heerlijke Maleisische eten) en de theeplantages in de Cameron Highlands. Om onze reis in dit deel van Maleisië in stijl af te sluiten, namen we ook een boot naar Langkawi, een mooi maar toeristisch vakantie-eiland. Toen wij er waren, was het er heel warm. Zelfs de zee bracht geen verkoeling. We namen er de kabelbaan naar een leuk uitzichtspunt, wat de grootste attractie op het eiland is. Daar kochten we ons eerste hangslot samen, dus er is vanaf nu geen ontsnappen meer. 😉

 

IMG_2194

IMG_1830

 

IMG_2097

IMG_1760

 

IMG_2406

 

IMG_2004

 

IMG_1841

IMG_2146

IMG_2314

 

 

 

IMG_2041

IMG_1889

 

IMG_2087

IMG_1766

 

 

 

IMG_2425

 

IMG_2677

IMG_2288 IMG_2427
IMG_2528

IMG_2135

IMG_2681

2 (1)