Indonesia, Travel, Wanderlust

Bali, Baby!

I can’t believe it’s June already. It feels like yesterday I left home but I have been traveling over six months now, isn’t that crazy? I’m working on another post with some more personal thoughts after traveling for half a year, so stay tuned. After visiting Malaysia and Singapore, we flew to Indonesia, where our first stop was Bali. Bali, often called ‘the island of the Gods’, is truly beautiful and the people are extremely nice. But some parts (like Ubud, Tanah Lot and Kuta) were way too touristic to us. It seems like everyone is traveling to Indonesia these days, and to Bali in particular. Maybe we’re just not used to big groups of tourists anymore. We even tried to avoid them by skipping some of Bali’s most beautiful/busy beaches, something we maybe regret a little bit now. Instead we visited the Lempuyang temple complex, where we had to conquer over 1700 steps to see the all of the seven temples. The first temple is the most famous and beautiful of the seven so most tourists only visit this one, quite a shame. When we started our climb to see the six other temples, we met only two other tourists. There were many locals though because of a Hindu holiday event. Two hours and 1700 steps later we reached the final temple. The view on top of the mountain wasn’t breathtaking because of the clouds, but the experience was amazing. Another highlight of our week in Bali was Tirta Gangga. We obviously visited the popular water palace but also went to some typical Balinese villages and rice fields.


 

NED: Ik kan nog steeds nauwelijks geloven dat het al juni is. Dat betekent we al langer dan zes maanden aan het reizen zijn. Het lijkt nog gisteren dat ik gepakt en gezakt mijn vertrouwde omgeving verliet. Ik werk momenteel nog aan een blogpost met wat meer persoonlijke gedachten na dat half jaar reizen, stay tuned. 🙂 Na ons bezoek aan Maleisië en Singapore, vlogen we naar Indonesië. Onze eerste stop was Bali. Bali, ook gekend als ‘the island of the Gods’ is adembenemend mooi en de inwoners zijn uiterst vriendelijk. Maar sommige delen van het eiland (zoals Ubud, Tanah Lot en Kuta) waren voor ons té toeristisch. Het lijkt erop dat de laatste tijd de halve wereld naar Indonesië, en Bali in het bijzonder, reist. Misschien is het ook wel zo dat we niet echt meer aan grote groepen toeristen gewend zijn. Om aan de drukte te ontsnappen vermeden we uiteindelijk zelfs sommige van de mooiste maar tevens toeristische stranden, iets waar we nu misschien een beetje spijtig van hebben.

Wel bezochten we het Lempuyang Tempel-complex, waar we meer dan 1700 trappen moesten trotseren om alle zeven tempels binnen het complex te zien. De eerste tempel die je tegenkomt is de mooiste en bekendste van de zeven, dus de meeste toeristen bezoeken enkel deze. Tijdens onze tocht naar de top, via de zes andere tempels, kwamen we slechts twee andere toeristen tegen. Er waren echter wel enorm veel locals omwille van een Hindoestaans evenement. Twee uur en 1700 trappen later bereikten we eindelijk de laatste tempel. Het uitzicht op de top van de berg was door de vele wolken niet spectaculair, maar de ervaring van de tocht met de locals was fantastisch. Een ander hoogtepunt van onze week in Bali was Tirta Gangga. Uiteraard bezochten we er het populaire waterpaleis, maar we wandelden er ook in enkele rustige dorpjes en tussen de mooie rijstvelden.
IMG_4602IMG_4253

IMG_4516

IMG_4384

 

 

 

 

IMG_4515
IMG_4341

IMG_4402

IMG_4359
IMG_4389
IMG_4709

IMG_4677
IMG_4765 IMG_4780 IMG_4788 IMG_4809
IMG_4826
IMG_4887

IMG_4842IMG_4327

IMG_4317

IMG_4725 IMG_4892

IMG_4347

 

IMG_4548IMG_4541

IMG_4446
IMG_4949

 

 

IMG_4425

IMG_4489IMG_4625

Sarah x