Bali, Food, Hotspots, Indonesia, Lunch, Travel, Wanderlust

FOOD HOTSPOTS: Warang Janggar Ulam (Bali, Indonesia)

Bali is beautiful, but getting around can be difficult. It took our Uber driver ages to get from the airport to our AirBnb in Ubud and we were exhausted when we finally arrived. We were not in the mood for sightseeing yet so just decided to go for a late lunch, but we didn’t want to go too far. Our AirBnb host recommended Warang Janggar Ulam, a restaurant located near the famous Elephant Cave. As you can see in the pictures, the place is quite zen: you can have your own space, a nice garden, a small pond and rice fields everywhere. I ordered a gado-gado; a typical Indonesian vegetarian dish with steamed vegetables, hard boiled eggs and a delicious peanut sauce, which I absolutely recommend trying if you’re about to visit Indonesia. Indonesian food is rather cheap, but the portions are never very big. We had another look at the menu and decided to try the local pancakes, which turned out to be green! In the end our visit to WJU was the perfect way to recover from another long flight and some major jetlag. It really is a great restaurant for coffee or lunch after your visit to the Elephant Cave.

 

Bali is prachtig, maar op goedkope wijze het eiland verkennen kan moeilijk zijn. Het duurde uren om via Uber van de luchthaven naar onze AirBnB in Ubud te geraken. We waren meer dan uitgeput na de vroege vlucht en de lange rit en niet echt meer in de mood om nog aan sightseeing te doen. We besloten om die dag enkel nog te genieten van een late (ja, zeer late) lunch. Onze host raadde ons Warang Janggar Ulam aan, een restaurantje niet zo ver van de bekende Elephant Cave. Het is een plek met een groot “zen”-gevoel: als je geluk hebt kan je een privéstukje voor jou alleen hebben bij de vijver, er is een rustige tuin en je hebt zicht op de prachtige rijstvelden. Ik bestelde gado-gado; een typisch Indonesisch vegetarisch gerecht met gestoomde groenten, een hardgekookt ei en een heerlijke pindasaus. Zeker een aanrader als je Indonesië bezoekt! Indonesisch eten is goedkoop, maar de porties zijn nooit gigantisch. We besloten dan ook om ook nog de lokale pannekoeken te proeven, die bleken groen te zijn! WJU was de perfecte plaats om te bekomen van opnieuw een lange vlucht. Het is zeker een leuk restaurantje voor koffie of lunch na je bezoek aan de Elephant Cave.

 

food bali