Indonesia, Travel, Wanderlust

An Active Stay In Java

Bali is Indonesia’s most famous island, but there is much more to see and do in this beautiful country. Today I would like to show you some photos of my trip to Java. Java has some amazing attractions and is absolutely worth too. Keep in mind you will have to hike quite a bit if you want to see the best parts of the island, such as the amazing Ijen Crater. Ijen is the biggest acid lake on earth and you have to wear a gasmask if you want to explore the crater. We also went to Mount Bromo in the middle of the night to watch the sunrise. It was very dark (and cold) so I was happy we were accompanied by some friends for this trip. It took us two hours to get to the viewing point. Obviously not everyone likes very early hikes, so there are also jeep packages available. Because we wanted both a more authentic experience and save money, we just walked. Other highlights of our time in Java were the historical temples of Prambanan and Borobodur, which are beautiful but very, very crowded. At the end of our trip we also went bodyrafting. Bodyrafting is like wild river rafting, but without the boat. You pretty much jump in the river and swim and float to the finish. A bit dangerous perhaps because of the hidden rocks in the water, but so much fun and we made friends for life.

 It’s important to know Indonesians, and especially the teenagers, love to take pictures with foreigners. Be prepared! First they start giggling and after a while the most brave girl or boy of the group will ask you to take a picture together. Eventually you’re posing with 20 boys and girls and sometimes they also want to interview you on camera. Where are you from? What do you think of Indonesia? Do you like Indonesian food? One girl even asked if people take selfies in Belgium.

If you want to see volcanoes and huge temples or just want to know what it feels like to be a superstar, definitely go to Java.


NED: Bali is ongetwijfeld het bekendste en populairste eiland van Indonesië, maar er is nog zoveel meer te ontdekken in dit prachtige land. Vandaag toon ik jullie graag wat foto’s van ons verblijf in Java. Java heeft enkele bezienswaardigheden die absoluut de moeite waard zijn. Heel wat activiteiten vereisen wel wat fysieke inspanning; van een serieus stuk wandelen tot uren klimmen met een gasmasker op om Mount Ijen te verkennen. Ijen heeft het grootste zwavelmeer ter wereld en een gasmasker is echt wel nodig als je de krater in wil gaan. De geur is verschrikkelijk en zelfs met je masker op kan je nauwelijks ademen, soms beangstigend maar zeker een ervaring om nooit meer te vergeten.

We bezochten ook Mount Bromo. De wandeling duurt ongeveer twee uur dus we vertrokken in het midden van de nacht om zeker op tijd te zijn voor de zonsopgang. De zonsopgang was helaas niet echt spectaculair, Mount Bromo is dat echter wel. Uiteraard is niet iedereen te vinden voor een vroege nacht/ochtendwandeling, daarom zijn er ook jeeptours beschikbaar. Omdat we liever een authentieke ervaring wilden en ook wat geld wilden uitsparen, kozen we er dus voor om te wandelen.

Op het einde van onze reis hebben we ook gebodyraft. Bodyraften is eigenlijk gewoon raften op een wilde rivier, maar dan wel zonder bootje. Je springt gewoon in de rivier en laat je meevoeren door de stroming tot aan de finish. Door de verborgen rotsen in het water kan het best gevaarlijk zijn, maar wij hebben er enorm van genoten en er zelfs vrienden voor het leven gemaakt.

Andere hoogtepunten van ons verblijf in Java waren de historische tempels van Prambanan en Borobudur. Deze zijn heel mooi, maar enorm, enorm druk. Het is belangrijk om weten dat Indonesiërs, en vooral de tieners, er van houden om foto’s te nemen met westerlingen. Eerst hoor je ze giechelen en nadien komt de dapperste van de groep vragen of het mogelijk is om samen op de foto te gaan. Niet veel later sta je met een groep van tien tot twintig tieners op de foto. Soms vragen ze zelfs voor een interview op camera. Typische vragen zijn: “Where are you from? What do you think of Indonesia? Do you like Indonesian food?”. Een meisje vroeg zelfs of mensen in België ook selfies nemen. 🙂

Als je graag vulkanen ziet, houdt van enorme tempels of gewoon eens als superstar door het leven wilt, dan raad ik je zeker aan om Java te verkennen.


IMG_5076

IMG_4984

IMG_5082

13315743_484585125077306_5606115750071179332_nIMG_6097
IMG_5416

IMG_6107
IMG_5182

IMG_5248

IMG_5290

IMG_5316

 

IMG_5263

IMG_5197 IMG_5216

IMG_5388

IMG_5445
IMG_5649

IMG_5622

 

IMG_5678

IMG_5763
IMG_5568

IMG_5755IMG_5461

IMG_6207

IMG_5504
IMG_6214
IMG_6066
IMG_6086