Cambodia, Travel, Wanderlust

Ancient Cambodia

Visiting Cambodia wasn’t really on my bucketlist to be honest. I didn’t know much about the country and I read quite a lot of horror stories about pickpockets and corrupt cops. After a long flight we arrived in Phnom Penh, the capital, and took a public bus to our guesthouse. We quickly noticed something amazing as we were checking in… For the first time in months we were in a country where people eat bread! For dinner I had a delicious baguette and a fantastic vegetarian red curry. The next morning we went sightseeing in Phnom Penh. We visited some beautiful temples, the royal palace, the Tuol Sleng Museum,… We learned more about Cambodia’s bloody history and the horrible acts of the Khmer Rouge and its leader Pol Pot. We also visited the infamous Killing Fields where thousands of  people got executed for no reason at all. I decided not to publish any pictures of the last two stops because I believe it’s something you have to see with your own eyes. After our visit to Phnom Penh we took a bus to Siem Reap to explore Angkor Wat, the largest religious monument in the world. Angkor is huge so we decided to hire bikes for two days and just cycled from one temple to another. Highlights were Ta Phrom, the “jungle temple” which was a Tomb Raider filming location and of course Angkor Wat!  I hope you like my pictures!

 


 

NED: Cambodja heeft nooit echt op mijn bucketlist gestaan. Ik wist niet veel over het land en ik had enkel nog maar horrorverhalen gehoord en gelezen over gauwdieven en corrupte politie. Na een lange vlucht kwamen we aan in de hoofdstad Phnom Penh. We namen de bus naar onze guesthouse en daar at ik een heerlijke vegetarische rode curry met krokant stokbrood (de eerste keer in maanden!), nom! De volgende ochtend gingen we op verkenning in Phnom Penh waar we enkele tempels, het koninklijk paleis en het Tuol Sleng Museum bezochten. We leerden veel bij over de bloederige geschiedenis van Cambodja en de vreselijke daden van de Khmer Rouge onder leiding van Pol Pot. We bezochten er ook de beruchte Killing Fields, waar duizenden geëxecuteerd werden zonder enige reden. Ik heb besloten om van deze laatste twee stops geen foto’s te publiceren. Na ons bezoek aan Phnom Penh namen we de bus naar Siem Reap om er Angkor Wat, het grootste religieuze monument ter wereld, te bezoeken. Angkor is enorm groot dus besloten we voor twee dagen fietsen te huren en van de ene tempel naar de andere te fietsen. Absolute hoogtepunten waren Ta Phrom, de “jungletempel” (die ook als filmlocatie gebruikt werd in de film Tomb Raider) en uiteraard Angkor Wat zelf. Enjoy de foto’s!

 

 

IMG_6336

 

IMG_6607IMG_6316

IMG_6278

IMG_6482

 

IMG_6447

IMG_6645

IMG_6418
IMG_6562 IMG_6572
IMG_6575 IMG_6578

IMG_6400

IMG_6357

IMG_6540
IMG_6609 IMG_6610

IMG_6530 IMG_6640