Hotspots, Japan, Personal, Travel, Wanderlust

A Magical Day At Disneyland Tokyo

 

I have always loved Disney. I used to bingewatch Beauty and the Beast, Cinderella and Jungle Book when I was a little girl. I still know the lyrics of pretty much every song. A couple of years ago I went to Disneyland Paris and had the time of my life. When we were in Japan, I obviously wanted to try Disneyland Tokyo too. The parks are very similar and very different at the same time. The Tokyo park is smaller than the one in Paris, but there are more parades to see. The designs and main attractions of the parks are very similar though. Disneyland Tokyo is extremely popular and it can get very crowded. We had been warned about the huge waiting lines so we went on a weekday and tried to get there early. We also used fast passes to skip as many waiting lines as possible. That doesn’t mean we didn’t have to wait a lot though. After waiting a long time for the the Space Mountain and Winnie The Pooh attractions (even with fast pass), both attractions broke down so we had to return later, only to lose more time in waiting lines. The good thing about the waiting lines in Tokyo? There is always someone to watch. The Japanese really love to dress up and easily spend thousands of Yen on Disney outfits and accessories. My boyfriend was probably the only person in the park not wearing Mickey or Minnie Mouse ears. We saw men in their 40’s wearing Pooh hoodies and Cinderella sunglasses. Most of the attractions were really fun for young and old and we had a great time watching the parades. But in the end you don’t go Disneyland for the attractions or parades, you go to Disneyland for the unique atmosphere. Every single person in the park was smiling all day, including me.

 


NED: Fims als Jungleboek, Assepoester en Belle En Het Beest heb ik zeker honderd keer gezien en ik ken zowat elk Disneyliedje uit het hoofd. Enkele jaren geleden bezocht ik voor het eerst Disneyland Parijs en ook dat was een ervaring om nooit te vergeten. Toen we enkele weken geleden in Japan waren, kon een bezoekje aan Disneyland Tokio uiteraard niet ontbreken. 😉

De parken van Parijs en Tokio lijken enerzijds op elkaar maar anderzijds zijn ze toch heel verschillend. Het park in Tokio is kleiner dan dat van Parijs maar er zijn wel meer parades. Het design van het park en de attracties lijken wel sprekend op elkaar. Disneyland Tokio is superpopulair en we waren op voorhand al gewaarschuwd voor de enorme wachtrijen. Om de grootste drukte te vermijden, bezochten we het park op een weekdag en we gebruikten de bekende fastpass om wachtrijen te ontlopen. Helaas betekent dit niet dat we nooit hebben moeten aanschuiven. Na lang wachten voor zowel de Space Mountain als de Winnie The Pooh-attractie (zelfs met fastpass) werden beide attracties voor onze neus gesloten wegens technische problemen. De attracties openden later wel opnieuw, maar we mochten opnieuw aanschuiven. Gelukkig is wachten in Disneyland Tokio minder erg dan wachten op de bus of trein. Er is immers altijd wel iets te zien of iemand om te bekijken. Japanners kleden zich graag helemaal in Disney-thema en spenderen gemakkelijk duizenden yen aan kledij en andere gadgets. Mijn vriend was waarschijnlijk de enige die geen Mickey- of Minnie-oortjes droeg. Zelfs mannen van goed in de veertig liepen nog volledig uitgedost het park in. 🙂 Alle attracties zijn leuk voor jong en oud en we genoten ook van de parades. Maar uiteindelijk bezoek je Disneyland vooral voor de unieke sfeer die er hangt. Iedereen glimlacht er de hele dag, inclusief mezelf.

 

IMG_8604IMG_8574
IMG_8597

IMG_8716

IMG_8669

IMG_8693

IMG_8587

IMG_8718 IMG_8730

IMG_8697 IMG_8704IMG_8650

IMG_8798IMG_8665

IMG_8601 IMG_8707
IMG_8776

IMG_8809