Hotspots, Inspiration, Japan, Travel, Wanderlust

Spending The Afternoon At A Traditional Japanese Onsen

 

In my opinion a great massage or a nice trip to the spa are some activities really worth spending your hard-earned money on. Sadly, I have had quite a few horrible experiences too. Like that time the masseuse kept chewing gum or didn’t stop talking for a single second. Or that time in Morocco when the masseuse ab-so-lu-tely didn’t know what she was doing and really hurt me. Is it just me or is it much harder to find a good spa these days? All I want is a spa where the staff is friendly, have the skills, and shut up when giving a relaxing massage.

 

I like pretty much every kind of spa so really wanted to try a Japanese onsen. Onsen are natural hot springs and very popular over here. It is not allowed to wear a swimsuit while bathing and you aren’t alone, so I guess it’s not for everyone. We didn’t feel too comfortable walking around naked either but just kept our towels close. The hot water was very relaxing and the setting was awesome, but to be honest I still prefer private hot springs. Too many men felt a bit too comfortable walking around naked. Nothing happened and everyone was very nice to us, it’s just something we are not used to I guess. In the end a trip we won’t forget soon!

 

 

NED: Aan een goede massage of een zalige welnessbeurt spendeer ik mijn geld met plezier. Helaas heb ik ook al enkele slechte ervaringen gehad. Zoals die keer dat de masseuse ongegeneerd luid zat te kauwen op haar kauwgom en die keer dat een andere dame geen seconde kon zwijgen tijdens het geven van de massage. De slechtste ervaring was in Marrakech, waar de ‘masseuse’ ab-so-luut geen idee had wat ze aan het doen was en me eigenlijk echt pijn deed. Ligt het aan mij of is het de laatste tijd echt moeilijk om een goede spa te vinden waar het personeel vriendelijk is, de vaardigheden heeft en gewoon zwijgt tijdens het geven van de behandeling?

In Japan wilde ik absoluut een traditionele Japanse onsen proberen. Een onsen is een natuurlijke warmwaterbron en baden in deze bronnen is heel populair in Japan. Het is niet toegelaten om zwemkledij te dragen en standaard is het niet privé, dus ik vrees dat niet iedereen zich er even comfortabel bij zou voelen. Ook wij voelden ons niet volledig op ons gemak en we hielden onze handdoeken daarom steeds in de buurt. Het warme water was enorm rustgevend en de setting in de Japanse Alpen was uniek en prachtig, maar om eerlijk te zijn zou ik toch een privé hot spring verkiezen. Naar mijn mening voelden iets te veel mannen zich te comfortabel in het naakt rondlopen. Ook al is er totaal niets gebeurd en was iedereen enorm vriendelijk (we waren de enige niet-Japanners), het is gewoon iets dat wij niet echt gewoon zijn. Al bij al een bezoekje om niet snel te vergeten!

 

IMG_8888_FotorIMG_8895_Fotor IMG_8912_Fotor