Brazil, Travel, Wanderlust

Bom Dia, Brasil!

 

After spending about 10 days in Tokyo (read about Tokyo here), we were ready for something completely new. We took 3 trains and 4 flights. We stopped in Hong Kong, Ethiopia and Togo to finally arrive in Sao Paulo, Brazil. The trip took almost 40 hours and was pretty exhausting. To be honest, the contrast with Japan couldn’t be any bigger. The people, culture, nature, food… everything in South America is just so different. Unfortunately, that is not always a good thing. In Japan you can pretty much go wherever you want to go, even at night. After wandering around in São Paulo for a couple of hours and apparently taking a wrong turn, we saw the tents and selfmade ‘houses’ from homeless people living under bridges. We saw a few drug addicts too and got a little bit scared. Some locals advised us to turn around quickly and be very careful. In Brazil many areas just aren’t considered safe, especially not for tourists.

There are many nice places in Sao Paulo though. We took the subway to Batman Alley to have a look at the amazing street art. We also went to the interactive football museum, which was very fun. The following day we hopped on a bus to Rio de Janeiro. Rio was simply amazing and we had a great time in the City of God (you can read more about it here).

We also took a boat to the Ilha Grande, an island with one of the most beautiful beaches in the world (according to Vogue at least). It was very clouded when we were there so spending the day at the beach wasn’t really an option. Instead we did a beautiful hike through the woods and ate a lot of delicious pancakes.

Our next stop was the colonial town of Paraty. It’s main attraction is the historic center, which is small but fun to stroll around (don’t forget to buy some cake from the outdoor vendors!). Before heading to our next destination, Argentina, we also went to the amazing Iguazu Falls near the border. Those waterfalls were really, really amazing. I think the pictures speak for themselves, enjoy!

 


NED: Na zo’n 10 dagen in Tokio te hebben doorgebracht, waren we klaar om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen. Daarvoor hebben we 3 treinen en 4 verschillende vluchten moeten nemen. We stopten in Hong Kong, Ethiopië en Togo en kwamen uiteindelijk aan op onze eindbestemming: São Paulo, Brazilië. De hele tocht duurde zo’n 40 uur en was enorm vermoeiend. Naar mijn mening kon het contrast met Japan niet groter zijn: de mensen, de cultuur, de natuur, het eten… Alles in Zuid-Amerika is zo anders. Helaas is dat niet altijd een goede zaak. In Japan kan je in iedere buurt zonder problemen wandelen, zelfs ‘s nachts. Na een paar uur in São Paulo te hebben rondgelopen en blijkbaar de verkeerde afslag genomen te hebben, zagen we de tenten en de zelfgemaakte ‘huizen’ van vele daklozen. We kwamen ook enkele drugsverslaafden tegen en voelden ons toch niet echt meer veilig. Enkele mensen uit de buurt raadden ons aan om rechtsomkeer te maken en op te letten voor onze spullen. Sommige delen van Brazilië zijn gewoonweg niet veilig en al zeker niet voor toeristen.

Toch zijn er in São Paulo ook enkele leuke plekjes om te ontdekken. Zo wandelden we naar Batman Alley om naar wat streetart te kijken en maakten we ook een uitstap naar een interactief voetbalmuseum. De volgende dag namen we de bus naar Rio De Janeiro (lees meer over Rio hier).

We namen ook een bus naar Ilha Grande, een eiland met volgens Vogue een van de mooiste stranden ter wereld. Het was er heel bewolkt toen wij er waren dus aan het strand liggen was niet echt een optie. In de plaats daarvan maakten we een mooie wandeling in het bos en aten er ook veel pannenkoeken, yum! 🙂

Onze volgende stop was de koloniale stad Paraty. De belangrijkste attractie is er het historische centrum, wat nogal klein is maar wel leuk om rond te slenteren (vergeet niet om er taartjes van de verkopers op straat te proeven!). Voor we naar onze volgende bestemming reisden, maakten we bij de grens van Argentinië nog een stop bij Iguazu Falls. Die watervallen zijn absoluut prachtig en ik denk dat de foto’s dan ook voor zich spreken, enjoy!

 

IMG_9663_Fotor

IMG_0645_FotorIMG_9730_FotorIMG_1235_Fotor
IMG_9694_Fotor
IMG_9721_FotorIMG_1058_Fotor
IMG_0773_FotorIMG_0614_FotorIMG_0743_FotorIMG_9728_FotorIMG_0841_FotorIMG_1068_Fotor

IMG_0578_Fotor IMG_1244_FotorIMG_0835_FotorIMG_0844_Fotor IMG_1272_Fotor

IMG_9710_FotorIMG_0694_Fotor

IMG_0632_Fotor

 

IMG_0708_FotorIMG_1004_Fotor
IMG_0758_Fotor
IMG_0778_Fotor

IMG_0984_Fotor
IMG_0812_Fotor

IMG_1025_Fotor