Argentina, Travel, Wanderlust

Winter In Argentina

Nice temperatures during the day and dancing the tango all night, I always wanted to visit Argentina one day. Unfortunately, when traveling for a long time it won’t be summer everywhere. In Brazil it was warm but not hot at all. In Argentina winter was king. After a few in days I realized I would have to buy myself a new winter coat. That wasn’t an easy task. In Buenos Aires, the capital city of Argentina, you will find only a few international clothing retailers. That means no H&M, Forever 21 or Mango. They have Zara, but unfortunately it’s much more expensive than in Europe. If you’re traveling on a limited budget and need a coat for a couple of weeks or maybe some months, you don’t want to spend 200 euros on it.

What’s definitely trendy in BA is buying second hand clothing. To be honest I’m not a big fan of wearing the clothes someone else doesn’t want anymore. But after suffering from the cold a few days, I decided I would have to give it a try. Together with my boyfriend (my partner in crime!) I went to quite a few second hand shops and markets. Sadly, I didn’t find something appropriate or in my size anywhere which was very frustrating. In the end I did manage to find a rather cheap winter coat, but it took two more days.

Was it because of the winter temperatures? Did I simply have too big expectations? I have no idea why but I was a bit disappointed in Buenos Aires. I expected a warm, cozy atmosphere and didn’t get what I expected. I expected music playing in the streets and people laughing and dancing, but all we saw were hundreds of homeless people begging everywhere. After three days in Buenos Aires the sun started shining for the first time. It started to get less cold and we went to both an indoor tango show and a concert in el Teatro Colón. The theater is considered to be amongst the five best concert venues in the world acoustically. Both the concert and tango show were spectacular and we started to change our mind. Maybe Buenos Aires was pretty awesome after all. Just don’t leave without seeing one of the amazing tango shows.

Maybe you will remember the Brazilian Iguazu Falls from my last post. A big part of these waterfalls are actually located in Argentina. Most people say the Argentina falls are more spectacular but I can’t really decide. We also made a stop in Mendoza to spend some time in the beautiful mountains. Unfortunately we only had one pair of sunglasses with us, and because my boyfriend needed them more than I did, I didn’t wear sunglasses that day. I didn’t notice a thing until a bit after midnight. Apparently I got snowblindness, which is an extremely painful eye condition. I couldn’t even open my eyes anymore and was in a lot of pain. We wanted to visit the famous wineries the following day but had to cancel. I ended up staying in a dark room the entire day and wore my sunglasses non-stop for three days. Eventually my eyes started to heal, phiew. I realized how horrible it must be when you suddenly can’t see anymore. There are just so many beautiful things in this world and I’m enjoying watching everything even more since then.

 


 

NED: Zwoele temperaturen en de tango dansen tot in de vroege uurtjes: redenen genoeg voor mij om op een dag Argentinië te bezoeken. Als je zo lang aan het reizen bent, is het helaas niet altijd mogelijk om een land in de zomerperiode te bezoeken. In Brazilië was het warm maar niet heet, en in Argentinië heerste Koning Winter. Na een paar dagen de kou te hebben getrotseerd, besefte ik dat ik me maar best een winterjas zou aanschaffen. Makkelijker gezegd dan gedaan. In Buenos Aires, de hoofdstad van Argentinië, vind je slechts een beperkt aantal kledingketens. Dat betekent geen H&M, Forever 21 of Mango. Er is wel een Zara, maar helaas is het er veel duurder dan in Europa. Als je met een beperkt budget reist en enkel een jas nodig hebt voor een paar weken of maanden (en die dan nog tegen een stootje moet kunnen), wil je uiteraard liever geen 200 euro aan een jas spenderen.

Wat wel trendy is in BA, is het kopen van tweedehandskledij. Om eerlijk te zijn ben ik niet echt fan van het dragen van kleren van iemand anders. Maar na dagen te hebben afgezien in de kou, besloot ik het maar een kans te geven. Ik vond echter niets gepast, laat staan in mijn maat, en het werd een heel frustrerende zoektocht. Gelukkig heb ik uiteindelijk nog een relatief goedkoop jasje gevonden, maar dat was nog eens twee dagen later.

Was het omwille van de wintertemperaturen of had ik te hoge verwachtingen? Ik vind het moeilijk om te verklaren maar ik was wat teleurgesteld in Buenos Aires. Ik hoopte op een gezellige, warme sfeer en kreeg niet echt wat ik verwacht had. Ik dacht aan muziek in de straat en mensen die lachen en dansen, maar wat we in de plaats kregen was bakken regen en tientallen daklozen die op iedere hoek van de straat zaten te bedelen. Na drie dagen in BA begon de zon te schijnen en werd het wat warmer. We gingen ook naar een indoor tangoshow en een klassiek concert in el Teatro Colón. Deze zaal wordt beschouwd als een van de beste ter wereld qua akoestiek. Zowel het concert als de tangoshow waren fantastisch en zo kregen we een beter beeld van deze wereldstad. Buenos Aires kan dus heel leuk zijn, maar vergeet zeker niet een tangoshow te boeken.

Misschien herinner je je nog de Braziliaanse Iguazu Falls van mijn vorige post. Een groot deel van deze watervallen bevindt zich in Argentinië. De meeste mensen vinden de watervallen langs de Argentijnse zijde ook het spectaculairst, maar ik vind het moeilijk kiezen. We maakten ook een stop in Mendoza om wat tijd door te brengen in de prachtige bergen. We hadden jammergenoeg maar één zonnebril bij en omdat mijn vriend deze meer nodig had dan ik, gaf ik de mijne dus aan hem. Ik droeg die dag dus geen zonnebril en merkte niets tot iets na middernacht die nacht. Blijkbaar was ik sneeuwblind geworden en dat wil je echt niet meemaken. Ik kon mijn ogen niet meer openen en had immens veel pijn. De dag nadien waren we van plan om de bekende wijngaarden te bezoeken maar dat feestje ging dus niet door. Ik bleef de volledige dag in een donkere kamer en moest drie dagen lang een zonnebril dragen. Uiteindelijk begonnen mijn ogen te genezen, fioew! Ik besef nu meer dan ooit hoe vreselijk het moet zijn om je zicht van de ene op de andere dag te verliezen… Er zijn zoveel mooie plaatsen om te zien op deze wereld en ik geniet sinds dan ook dubbel van alles wat ik te zien krijg.


 

IMG_1477IMG_1160IMG_1895

IMG_1357 IMG_1302

IMG_1118
IMG_1435IMG_1756 IMG_1199IMG_1439

IMG_1484

IMG_1433

IMG_1455IMG_1916IMG_1113IMG_1788

IMG_1560IMG_1791 IMG_1586

img_1527 IMG_1719IMG_1372
IMG_1190

IMG_1882IMG_1915