Chile, Travel, Wanderlust

26 In Chile

The cheap computer I bought in Tokyo has been suffering from altitude sickness the last few weeks (not a joke) so it has been quite a while since my last post. I actually wrote this blogpost in a cybercafé. Can things get more old school? 🙂

Most long term travellers have a small list of countries they really want to visit during their trip. I definitely wanted to see Japan, Argentina and New Zealand for example and my boyfriend had Cambodia and India on his list. I have to admit Chile was never really on either of our “wishlists”, simply because we didn’t know what the country had to offer. But it was only a short yet spectacular bus ride from Mendoza in Argentina to Santiago, the capital of Chile. Why not, we tought. In the end we spent over three weeks In Chile. We were amazed by all the things this country had to offer.

One of the most memorable things we did was sandboarding in the large sanddunes of Iquique. Sandboarding is like snowboarding but without the snow (duh) and ski lifts. Climbing up the dunes with your board is VERY tough but it was really worth the effort in the end. Our favorite city in Chile was Valparaiso, which is probably one of the most colourful cities in the world. Another highlight was our visit to the Moon Valley in San Pedro. The landscapes were incredible. NASA test their Mars robots in this valley for a reason. We also saw beautiful wildlife which really made my made my heart skip a beat. I also celebrated my 26th birthday in Chile. Without family, friends, presents or cake, but at least with the love of my life by my side and some incredible new memories…


 

NED: De goedkope laptop die we ons in Japan aanschaften, heeft helaas al een tijdje last van hoogteziekte (echt waar, geen grap) waardoor ik er niet op kan bloggen. Deze post heb ik dan maar geschreven in een internetcafé. Kan het nog meer old school worden? 🙂

De meeste mensen die voor lange tijd reizen hebben al dan niet een lijstje met enkele landen die ze zeker en vast willen bezoeken. Ikzelf wilde absoluut Japan, Argentinië en Nieuw-Zeeland zien; mijn vriend had Cambodja en India op zijn lijstje staan. Ik moet toegeven dat Chili bij beiden niet echt op onze bucketlist stond, simpelweg omdat we totaal geen idee hadden wat het land te bieden heeft. Maar het was slechts een korte busrit door de Andes van Mendoza in Argentinië naar Santiago, de hoofdstad van Chili. Dus waarom niet? Uiteindelijk hebben we drie weken in Chili doorgebracht en waren we aangenaam verrast door alles wat het land te bieden heeft.

Een van de activiteiten die ons het meeste zal bijblijven is het sandboarden in Iquique. Sandboarden is zoals snowboarden maar dan zonder sneeuw (of course) en zonder skiliften. Naar boven klimmen met een sandboard onder de arm is fysiek ENORM zwaar maar was het zeker waard. Onze favoriete stad was Valparaiso, wat waarschijnlijk een van de meest kleurrijke steden ter wereld is. Een ander hoogtepunt was de Moon Valley in San Pedro. Het landschap is er zo spectaculair en het is dus met een reden dat de NASA haar marsrobotten in deze vallei uittest. Bij het spotten van prachtige wildlife maakte mijn hart telkens een vreugdesprongetje. In Chili vierde ik tot slot ook mijn 26ste verjaardag. Zonder familie, zonder vrienden, zonder cadeautjes en taart, maar wel met mijn fantastische vriend bij mij en met een heleboel nieuwe herinneringen.

 

img_2685

img_3039img_2189img_3053
img_1971img_2157

img_2063 img_2067img_2657
img_2163img_3096
img_2178img_3002

img_2748 img_2252img_2378img_2858
img_2290
img_2297img_2476

img_2390

img_2479img_2753 img_2500

img_2646

img_2782 img_2785
img_2420

img_2174

img_3084img_2696

img_2045 img_3064img_2965img_2463

img_3114img_2644