Peru, Travel, Wanderlust

The Colours Of Rainbow Mountain

I got so many questions when I posted some pictures of Rainbow Mountain (Peru) on Instagram so I decided to dedicate a separate post to this mysterious mountain. You can visit the mountain on a (long) daytrip from Cusco as long as you are prepared to wake up very early in the morning (around 02.30h AM). A seat in the van can be booked in pretty much every travel agency in Cusco. Walking to the main viewpoints takes about three hours one way, depending on your pace. We did our research and read that the hike to the top is quite difficult, mainly because of the altitude. We had spent some time in Bolivia just before this trip so luckily we were fully acclimatized already. Of course it helps to be in shape and do not forget to bring a lot of water.

The hike itself was extremely beautiful. The only thing that annoyed me was the laziness of some other tourists. We had barely started walking when we saw some Peruvian people waiting on us. It turned out they were selling horse rides to the top of the mountain, but it was pretty clear the poor animals were in a lot of pain and underfed. It really saddens me to see how a lot of tourists didn’t seem to care. While some of them probably thought they looked like the ultimate amazon on their horses – it actually looks a bit silly, considering the Peruvians were just walking next to them and their horses the entire way, holding the rope just incase the tourists would try something actually adventurous. I just don’t understand why people book a HIKE to the Mountain and then chose the super easy way to go to the top. Isn’t it a lot more rewarding to reach the top by yourself? Animal happiness is just so important to me and seeing those things happen make me angry. That’s why I would advise you to spend some time in Cusco to acclimatise before you start with this trip.

Back on topic: Rainbow Mountain. It really was spectacular, just in-cre-di-ble. I would absolutely recommend visiting this wonder if you’re planning to go to Peru. Because Peru is more than Machu Picchu.

 


 

NED: Toen ik enkele foto’s van Rainbow Mountain (Peru) op Instagram plaatste kreeg ik zodanig veel vragen dat ik besloot om een aparte blogpost te wijden aan deze mysterieuze berg. Je kan Rainbow Mountain bereiken tijdens een – heel lange – daguitstap vanuit Cusco, tenminste als je bereid bent om héél vroeg (zo ongeveer rond 02u30) op te staan. De wandeling naar het mooiste uitzichtpunt duurt ongeveer drie uur enkel, afhankelijk van het tempo waarop je wandelt. We hadden op voorhand wat opzoekwerk verricht en lazen dat de wandeling naar de top heel zwaar en niet te onderschatten is omwille van het hoogteverschil. Voor we naar Peru trokken hadden we al een tijdje in Bolivië verbleven dus we waren ondertussen gelukkig al wat geacclimatiseerd; van de hoogte hadden wij dan ook weinig last. Natuurlijk helpt het ook om in een goede conditie te zijn en genoeg water mee te nemen.

De wandeling zelf was prachtig. Het enige wat me enorm stoorde was de luiheid van enkele andere toeristen. We waren nog maar pas gestart met wandelen of er stonden al enkele Peruaanse mensen ons op te wachten. Uiteindelijk bleek dat de locals tegen betaling (kleine) paarden ter beschikking stelden om toeristen te dragen tot net voor de top van de berg en terug. Het was wel duidelijk dat het ook voor de graatmagere en ondervoede paarden niet makkelijk was om naar boven te stappen. Ik vind het zo jammer dat zoveel toeristen duidelijk enkel aan zichzelf denken. Terwijl sommige mensen waarschijnlijk dachten dat ze er als de ultieme amazone uitzien, was het tegenovergestelde waar. Met een kleine Peruaanse man of vrouw die de hele wandeling naast het paard loopt om het dier vast te houden, ziet paardrijden er hier zelfs enorm silly uit.

Ik snap gewoon niet waarom mensen een georganiseerde WANDELING boeken naar een bergtop en dan voor de eenvoudige oplossing kiezen. Is het niet veel leuker om de berg te bereiken door eigen inspanning? Het geluk van dieren is voor mij zo belangrijk en dergelijke taferelen maken me heel kwaad. Daarom raad ik echt aan om ervoor te zorgen dat je voor je aan deze uitstap begint genoeg geacclimatiseerd bent aan de hoogte en je over een redelijke conditie beschikt zodat je de wandeling aankan.

Maar terug naar het onderwerp: Rainbow Mountain. Het uitzicht is er gewoon fan-tas-tisch en ik zou dit wonder zeker aanraden. Peru is absoluut meer dan enkel Machu Picchu.

 

img_4256

img_428314446063_524399857762499_2643332757686889573_n

img_4275

img_4319

img_4264img_4397img_4289img_4303img_4325

 

 

img_4429img_4411