Peru, Travel, Wanderlust

¡Hola Perú!

Peru is more than Machu Picchu. The country is extremely big and even more diverse. There is just so much to see and do. Even crossing the border from Bolivia to Peru was an amazing adventure. The bus drivers drop you off right in the middle of a giant street market where furniture, clothes and even sheeps were sold. There was a little building near the road where we had to get our passport stamped, in fact it was almost impossible to spot because of the crowds. After getting our exit stamps we had to walk through the market and find another little building to finally enter Peru.

We had about three weeks in Peru and tried to do and see as much as possible. We explored quite a few Inca ruins, watched the sun set at the desert lagoon of Huacachina and swum with giant sea turtles near Mancora. We hiked to Rainbow Mountain and of course saw the amazingness of Machu Picchu.

In my opinion Peru also is a great country to explore if you don’t speak Spanish or if you have never been to South America before. The most important cities are very tourist friendly and the bus network between these cities is excellent. English menu’s are available everywhere and there are a lot of travel agencies if you like arranged tours.

Now that we’re back home I absolutely enjoy seeing those pictures again, and I hope you will too! Enjoy!

 


NED: In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat Peru meer is dan Machu Picchu. Het land is ongelooflijk groot en zó divers. Er is oneindig veel te zien en doen. Zelfs de grens oversteken vanuit Bolivië naar Peru was al een avontuur. De buschauffeur zet je af in het midden van een extreem drukke markt waar meubelen, kleren en zelfs schapen worden verkocht. Het was dan ook even zoeken naar een klein huisje waar we onze paspoorten moesten laten stempelen om Bolivië officieel te verlaten. Nadien moesten we door de markt lopen om hetzelfde te doen en zo Peru binnen te komen, klaar om er ongeveer drie weken rond te trekken.

We bezochten heel wat van de bekende Inca-ruïnes. We zagen de zon ondergaan in Huacachina, een oase omringd door immense zandduinen. In Mancora zwommen we met reuzeschildpadden. We wandelden naar Rainbow Mountain en zagen het wereldwonder Machu Picchu.

Peru is zeker een aanrader. Ik vind het ook een ideaal land om te bezoeken voor mensen die nog nooit in Zuid-Amerika geweest zijn of geen Spaans spreken. De belangrijkste steden zijn enorm ‘toerist-vriendelijk’ en de busverbindingen tussen deze steden is perfect geregeld. In de meeste restaurants zijn er Engelse menu’s beschikbaar en je vindt overal wel een reisbureau als je van georganiseerde tours houdt.

Nu ik terug thuis ben geniet ik nog meer van het zien van al deze foto’s en ik hoop dat jij ze ook de moeite vindt! Enjoy!

 

img_4120img_4878img_3996img_4649
img_4014img_4122 img_4018img_4433img_4854img_4078img_5066

img_4026img_5029img_4110img_4698
img_4102
img_4901
img_4438img_4761

img_5114

img_4439img_4688img_4200img_4013

img_4727img_4800

img_4956