Christmas, Personal, Tips & Thoughts

A Christmas Story: Meet Lily!

While everyone’s is busy preparing a delicious Christmas dinner or wrapping those last Christmas presents, I thought it would be nice to write a personal story of what Christmas is really about: spending time with those you love the most, both people and animals. During our trip around the world we saw many homeless animals, mainly cats and dogs. It broke my heart over and over again to see those poor animals suffering. They were pretty much begging for food, searching for some leftovers in the trash or sleeping on the dangerous roads.

When we were boarding our plane back to Belgium, there was one thing I was really looking forward to: after more than two years I would finally meet Lily, my sister’s cat. My sister lived in Istanbul, the capital city of Turkey, for a while. When she had just moved there she wanted to have a little roommate and started looking for a cat. By coincidence she stumbled upon a Facebook group for homeless cats in Istanbul. A member of the group had found two little kittens hiding underneath some trash in a small street. They were so little, they were meowing all the time and they looked scared. My sister wrote a reply, met the member of the group and quickly fell in love with both kittens. Unfortunately she couldn’t adopt both of them but at least she got one kitten a better home. My sister chose to name the kitten Lily.

One day my sister decided she wanted to move back to Belgium and take Lily with her. Easier said than done, because there’s A LOT of administration and other things that need to be taken care off. It may sound funny, but Lily had her own big file with many documents like every other “immigrant”. It was a lot of work and took ages to finally bring her to Belgium, but she has been here for a year now. She is healthy and looks happier than ever. She likes to play and doesn’t mind posing for pictures every now and then. I can’t imagine what her life would look like if my sister never adopted her. Would she still be alive? Would she still live on the street?

If you are thinking about getting a pet in 2017 then I would like to ask you to not forget those angels who are still in an animal shelter waiting for a (new) home.

 

Wishing you all a very, Merry Christmas!


 

NED: Terwijl iedereen druk bezig is een heerlijk feestmaal te bereiden of die laatste kerstcadeautjes in te pakken, dacht ik dat het wel leuk zou zijn om vandaag een persoonlijk artikel te delen over waar het deze dagen écht om draait: tijd doorbrengen met de mensen en dieren die je het liefste ziet.

Tijdens onze wereldreis hebben we vele, vele dakloze katten en honden gezien. Die arme dieren zien bedelen om eten, in vuilzakken achter restjes zien zoeken en buiten op straat de nacht door zien brengen, brak mij hart iedere keer opnieuw. Toen we naar huis terugkeerden, keek ik vooral uit naar de eerste ontmoeting met Lily, het katje van mijn zus. Mijn zus woonde een tijdje in Istanbul, de hoofdstad van Turkije. Ze ging er op zoek naar een kleine roommate en begon de zoektocht naar een kat.

Toevallig belandde ze op een Facebookgroep voor dakloze katjes in Istanbul. Een lid van de groep had twee kleine kittens gevonden in een klein straatje. Ze waren erg klein, stopten niet met miauwen en zagen er zo bang uit. Mijn zus contacteerde de vinder en ging niet veel later een kijkje nemen naar de twee hartendiefjes. Beide kittens adopteren was niet mogelijk, maar ze kon toch één diertje een thuis geven. De kat kreeg de naam Lily.

Op een dag besliste mijn zus om terug te keren naar België en uiteraard mocht Lily mee. Makkelijker gezegd dan gedaan, want eerst moest er HEEL VEEL administratie afgehandeld worden. Het zal misschien grappig klinken, maar Lily had haar eigen stapel immigratiedocumenten net zoals iedere andere “immigrant”. Het nam veel tijd en energie in beslag om haar mee te nemen naar België, maar ondertussen leeft ze hier al bijna een jaar. Ze is kerngezond en ziet er zo gelukkig uit. Ze houdt enorm van spelen en vindt het niet erg om te poseren voor foto’s. 🙂

Mocht je plannen hebben om het komende jaar een diertje in huis te halen, dan vraag ik je om misschien toch eens te overwegen een diertje uit het asiel een (tweede) kans te geven!

 

Een hele warme, fijne kerst gewenst!

 

lily