Food, Gift ideas, Inspiration, Shopping

Apero Inspo: Gin tonic… A little different

Since I graduated from university a couple of years ago, I don’t drink alcohol very often anymore. But with New Years Eve around the corner I thought it would be fun to give you guys some inspiration for an aperitif to serve to your guests. I’m not the biggest fan of the classic gin tonic but I got so interested in this new gin with ingredients from all over the world (World traveler? Me?). Cacao beans from Colombia, hazelnuts from Piedmont, almonds from Avola, wild pepper and vanilla beans from Madagascar. Sounds great, right? So how did it taste? I must admit… I really liked it! The gin was subtle and the combination with the cacao nibs and raspberries was surprisingly good.

 

How do you make it?
I used 50 ml of X-gin, 200 ml of Schweppes premium mixer and added some frozen raspberries and some cocoa nibs (attached to the bottle of gin). You can also use fresh raspberries instead of frozen ones but don’t forget to add some extra ice cubes then. Enjoy!


 

NED: Sinds ik ben afgestudeerd aan de universiteit enkele jaren geleden, drink ik zelden nog alcohol. Maar met oudejaarsavond in aantocht dacht ik dat het wel leuk zou zijn om jullie wat inspiratie voor het aperitief te geven. Ik ben niet de grootste fan van de klassieke gin-tonic, maar enkele weken geraakte ik wel geïnteresseerd in een nieuwe gin met ingrediënten van over de hele wereld (wereldreiziger? ik?). Cacaobonen uit Colombia, hazelnoten van Piedmont, amandelen uit Avola, wilde peper en vanillestokjes uit Madagascar. Klinkt goed, niet? Nu, hoe smaakte het? Ik moet toegeven dat ik het wel lekker vond. De gin was subtiel en de combinatie met de cacaostukjes en frambozen was verrassend lekker.

 

Hoe maak je het?

Ik gebruikte 50 ml X-gin, 200 ml Schweppes premium mixer, enkele bevroren frambozen en enkele cacaostukjes. Je kan ook verse frambozen (in plaats van bevroren frambozen) toevoegen maar vergeet dan zeker de ijsblokjes niet. Enjoy!

 

img_0477

img_0481