Ecuador, Travel, Wanderlust

Ecuadorian Amazon Rainforest

This time of the year Winter is king in Belgium and I just can’t stop think about the warm and sunny places we traveled to last year. Today I selected some of my favorite pictures from Ecuador. We spent most of our time there in the Amazon Jungle and even though I already went to the same jungle back in 2011 (when I was in Suriname), it felt so surreal to be there again. We stayed in a small cabin next to a river and a few steps away from the wildlife. There was no Internet and I actually didn’t mind at all. It even felt good to take a break from all social media for a couple of days and of course there were more interesting things to see and do. We saw some amazing animals: tarantula’s, piranha’s, caimans and even an anaconda. I loved exploring the river, I loved the sound of the jungle and animal noices as background music. I even loved sleeping in the cabin, even though we were not alone. There were hundreds of insects flying around us all the time and some mice were hiding under the bed. I didn’t mind. I also didn’t mind the ice cold shower in the morning. I don’t know if I will ever get to go to the Amazon Jungle again, but I carry this place in my heart forever. In Ecuador we also went to the equator and (literally!) stood in the middle of the world, which was a special feeling. Hope you like the pictures!

 


NED: Nu Koning Winter definitief in het land is, kan ik maar niet stoppen met denken aan zonnigere plaatsen waar we het afgelopen jaar zijn geweest. Vandaag heb ik mijn favoriete foto’s uit Ecuador geselecteerd voor jullie. We hebben er het meeste van onze tijd in het Amazonewoud doorgebracht en ook al ben ik hier al in 2011 geweest (toen ik in Suriname op bezoek was), voelde het zo onwerkelijk om er opnieuw te zijn. We verbleven in een klein hutje naast een rivier en op wandelafstand van de jungle zelf. Er was geen internet en eigenlijk vond ik het op dat moment ook absoluut niet erg. Het voelde goed om enkele dagen wat afstand van alle sociale media te nemen; om niet te zeggen dat er gewoonweg veel interessantere dingen te beleven vielen. We zagen enkele prachtige dieren: tarantula’s, piranha’s, kaaimannen en zelfs een anaconda. Ik vond het zalig om ergens op de rivier rond te dobberen met een bootje en hield van de geluiden die enkel weergalmen in de jungle. Het was zo fijn om te slapen in ons hutje, ook al waren we er niet echt alleen. Er waren wel honderd insecten die rond ons muskietennet vlogen en ook enkele kleine muisjes die zich onder ons bed verstopten. I didn’t mind. Ook de ijskoude douche ‘s ochtends vond ik ik geen probleem. Ik weet niet of ik ooit nog naar het Amazonewoud zal trekken, maar ik draag deze plaats absoluut in mijn hart. In Ecuador zijn we ook naar de plaats gegaan waar we op de evenaar stonden en letterlijk ons in het midden van de wereld bevonden; wat toch een speciaal gevoel was. Geniet van de foto’s!

 

img_5260img_5477img_5447
img_5576img_5146
img_5150img_5430img_5672

img_5175
img_5292
img_5249
img_5198
img_5391
img_5818img_5505img_5517 img_5155

img_5704img_5763
img_5333IMG_5203

 

img_5548img_5160img_5482
img_5624

img_5707

img_5591

img_5833img_5642