Colombia, Travel, Wanderlust

Five Favorite Places In Colombia

When you’re traveling for a long time, you’ll meet a lot of people from all over the world. All the other travelers we met in South America were super excited about Colombia. I really liked Colombia too but I can’t say it’s my favorite country in South America or in the world. The fact that we almost got robbed may have something to do with that… But we met a lot of nice Colombian people, saw beautiful places and made a lot of great memories. Colombia is very big and there are so many things to do and see. Here are my five favorite places!


NED: Wanneer je voor een lange tijd reist, ontmoet je vele mensen van over de hele wereld.  De andere reizigers die we in Zuid-Amerika ontmoet hebben, waren enorm enthousiast over Colombia. Ik hield ook wel van Colombia maar het is niet mijn favoriete Zuid-Amerikaanse land. We werden er bijna bestolen en ik denk dat dat er ook wel iets te maken mee heeft… Maar we hebben er ook hele fijne Colombianen ontmoet, zagen opnieuw vele mooie plaatsen en maakten opnieuw heel wat herinneringen. Colombia is enorm groot en er zijn vele dingen te zien en doen. Hier zijn vijf van mijn favoriete plaatsen!

 

 

SALENTO: Feel like a coffee farmer and see the highest palm trees in the world

Colombia is famous for its coffee and as a coffee addict it was interesting to visit some coffee plantations. I even picked some coffee beans myself. In Salento we also did a hike to the highest palm trees in the world and ate a lot of good food.


SALENTO: Voel je als een koffieboer en zie de hoogste palmbomen ter wereld

Colombia is gekend voor z’n koffie en voor een echte coffee lover als mezelf was het heel interessant om enkele koffieplantages te bezoeken en wat meer over het productieproces te weten te komen. In Salento zagen we ook de hoogste palmbomen ter wereld en aten we heel wat lekkers.

 

img_6033

img_6028
img_6034 img_6045 img_6074 img_6145 img_6183 img_6231 img_6288 img_6297

GUATAPE: 675 stairs and a colourful little village

In Guatapé we went to El Peñón de Guatapé, a viewpoint on top of a mountain. To reach the top you have to climb 675 stairs. On top of this mountain you get an amazing view. Probably my favorite spot in Colombia.


GUATAPE: 675 trappen en een kleurrijk dorpje

In Guatapé zijn we naar El Peñón de Guatapé geweest, naar een uitzichtpunt op de top van deze berg. Om de top te bereiken moet je 675 trappen op om uiteindelijk een prachtig uitzicht te krijgen. Ik denk dat dit mijn favoriete plekje in Colombia is.

 

img_6450img_6456
img_6408
img_6383IMG_6464img_6414 img_6377CARTAGENA: Happy colours and a mud bath

I really loved Cartagena! The old town is SO colourful AND there are some great shops. In Cartagena I also had my first volcanic mud bath. Suddenly ten local guys jumped into the bath too and started giving us a massage. The big tips were collected later of course…


CARTAGENA: Veel kleur en een modderbad

Ik hield absoluut van Cartagena. De oude stad is enorm kleurrijk EN er zijn heel wat leuke winkels. In Cartagena hebben we ook voor de eerste keer een modderbad genomen op de top van een vulkaan. Plots sprongen tien lokale jongens het bad in en begonnen ons spontaan te masseren. De fooien werden uiteraard later opgehaald…

 

IMG_6497

IMG_6631 IMG_6672IMG_6648
IMG_6651IMG_6666
IMG_6590 IMG_6585 IMG_6577 IMG_6574 IMG_6570 IMG_6563 IMG_6562 IMG_6552 IMG_6516TAYRONA NATIONAL PARK (Santa Marta): Where you have to queue for dinner and sleep in a hammock

We also went to Tayrona National Park where we enjoyed the Caribbean coast. We slept outside in hammocks. An amazing experience and very cheap, but also very crowded. We enjoyed walking around, spending time at the cute little beaches and we also made a new little friend. 🙂


TAYRONA NATIONAL PARK (Santa Marta): Waar je moet aanschuiven voor een maaltijd en in een hangmat slaapt

We zijn ook naar het Tayrona National Park geweest waar we de nacht in een hangmat doorbrachten. Een heel leuke ervaring en uiteraard heel goedkoop, maar ook énorm druk. We genoten van mooie wandelingen, van tijd door te brengen op kleine strandjes en we maakten er ook een vriendje bij. 🙂

 

IMG_6899 IMG_6941 IMG_6943 IMG_6952 IMG_6966 IMG_6978 IMG_6996MINCA: Pouring rain and an amazing waterfall

Minca, a very tiny village close to Santa Marta and perfect to escape the heat for a couple of days. We went to an amazing waterfall and even though the water was ice cold, it had the perfect peaceful setting. The rest of the day it was raining, and – it – didn’t – stop – for – a – single – minute.


MINCA: Gietende regen en een prachtige waterval

Minca, een héél klein dorpje dicht bij Santa Marta en ideaal om aan de hitte te ontsnappen. We wandelden er naar een prachtige waterval en ook al was het water er ijskoud, het was echt een unieke, mooie setting. De rest van de dag regende het pijpenstelen…

 

IMG_6860

IMG_6884
IMG_6792 IMG_6736

 

Colombia was the last country we visited in South America. From Bogota, the capital city, we took one more flight to the most dreamy, dreamy destination: Mexico. So don’t worry, three more travel post about our round the world trip are coming up!


NED: Colombia was het laatste land dat we in Zuid-Amerika hebben bezocht. Vanuit Bogota, de hoofdstad, namen we nog één vlucht naar de meest paradijselijke bestemming ever: Mexico! Stay tuned! 🙂