Belgium, Food, Hotspots, Inspiration

FOOD HOTSPOTS: Blackbird (Bruges)

I’m a real brunch lover. Brunch allows you to sleep late and still enjoy all your favorite breakfast foods. It is the perfect time to sit, relax, enjoy the company of your beloved ones and talk about the crazy things that happened the night before. You can eat way too much without feeling bad and last but not least brunch is the perfect excuse to drink champagne before noon. 😉

Last Saturday we went for brunch in one of my favorite Belgian cities: Bruges. We went to Blackbird, a small but amazing place in the heart of the city where you can have breakfast, lunch or brunch. We ordered the tapas brunch and enjoyed a variety of sandwiches, quiche, desserts, a glass of freshly squeezed orange juice, coffee and some bubbles. We were impressed with the quality of the food and the service was superb too. I will definitely go there again, to enjoy a cup of coffee and to watch the tourists taking extremely funny pictures of the nearby statue.

Tip: I would recommend to make a reservation and let them know in advance if you’re a vegetarian or if you’re following a special diet.

 


NED: Ik ben een echte brunch lover. Brunchen laat je toe om uit te slapen en toch nog van al die heerlijke ontbijtelementen te genieten. Het is het perfecte moment om te relaxen, te genieten van je gezelschap en om gezellig bij te praten. Je kan lekker veel eten zonder je schuldig te voelen (het is immers ontbijt en lunch samen!) en het is ook een geldig excuus om champagne te drinken vóór de middag. 😉

Afgelopen zaterdag kozen we voor een brunch in Brugge, één van mijn favoriete Belgische steden. We gingen naar Blackbird, een klein maar heel leuk plekje in het centrum van de stad waar je ontbijt, lunch of brunch kan bestellen. We kozen de tapasbrunch en genoten van een variëteit aan allerlei soorten belegde broodjes, quiche, dessertjes, een glas versgeperst fruitsap, koffie en bubbels. Ik vond de kwaliteit van het eten en de bediening top en daarom deel ik dit adresje ook graag met jullie. Ik zal absoluut opnieuw gaan, een kopje koffie bestellen en ondertussen de toeristen gade slaan die volledig opgaan in het nemen van foto’s van het standbeeld rechtover het gebouw. 

Tip: je reserveert best op voorhand en indien je zoals ik vegetariër bent, laat het ook even op voorhand weten.

 

Jan van Eyckplein 7
8000 Brugge