Mexico, Travel, Wanderlust

A Mexican Dream: Tulum

I always thought the stories on the Internet about the Mexican sun and beaches were too good to be true. Could the ocean really be that clear and beaches that white? On my first day on Mexican soil I quickly realised the stories were one hundred percent true. Mexico is beautiful. We spent most of our ten days in Mexico in Tulum and Isla Mujeres. We enjoyed the fantastic beaches, ate great Mexican food and made sure to visit another of the New Seven Wonders Of The World: Chichén Itzá. After Cristo Redentor in Brazil, the Taj Mahal in India and Machu Picchu in Peru it was the fourth wonder we visited during our round the world trip. We woke up at 4 AM and took the earliest bus from Tulum to get there before the big crowds and tour groups from Cancun arrive, which turned out to be a good idea. We pretty much had the site to ourselves for a while and took some nice pictures before it got too busy. In the afternoon we went to a cenote near Tulum. A cenote is a freshwater sinkhole where you can swim and snorkel between little fishes. It was a unique experience but a bit too crowded in the end. Despite all the other tourists, we enjoyed the peaceful setting of the cenote.


 

NED: Voor we aan onze wereldreis begonnen, ging ik er altijd van uit dat foto’s van paradijselijke stranden die regelmatig op Instagram passeren, toch wel minstens een klein beetje met Photoshop bewerkt waren. Kan een strand écht zo wit zijn en kan de oceaan écht zo helder zijn? Reeds op onze eerste dag in Mexico merkte ik dat het paradijs wel degelijk bestaat.

Na ons bezoek aan Isla Mujeres maakten we een stop in Tulum. We namen er rustig de tijd om heerlijk te relaxen aan de fantastische stranden. Maar ook voor de actieve reiziger valt er heel wat te beleven in dit deel van Mexico. Zo bezochten we opnieuw een Wereldwonder: Chichén Itzá. Na Cristo Redentor in Brazilië, de Taj Mahal in India en Macchu Pichu in Peru was het al het vierde van de zeven nieuwe Wereldwonderen dat we tijdens onze wereldreis bezochten. We zetten onze wekker al om 4 uur ‘s ochtends om zeker voor de grote massa’s aan het tempelcomplex te arriveren. In de namiddag gingen we ook nog naar een cenote. Een cenote is een ondergrondse grot of poel gevuld met water waar je kan zwemmen en snorkelen tussen de kleine visjes. Opnieuw een unieke ervaring maar om eerlijk te zijn werd het er voor mij wat te druk. Ondanks de vele andere toeristen werd het uiteindelijk toch een dag om nooit meer te vergeten.

 

IMG_8052 (Large)IMG_8387 (Large)IMG_8167 (Large)IMG_8204 (Large)
IMG_8018 (Large)IMG_8478 (Large)

 

IMG_8117 (Large)

IMG_8262 (Large)

IMG_8210 (Large)

IMG_8489 (Large)
IMG_8149 (Large)IMG_8341 (Large)IMG_7975 (Large)IMG_8172 (Large) IMG_8514 (Large)